השוואה בין שני מכשירים סלולריים או יותר: כך תשוו מפרטים בקלות

בכל חודש יוצאים לשוק עשרות מכשירים סלולריים שונים שקל להתבלבל ביניהם, במיוחד אם אתם כמוני ולא בעניין של להוציא יותר מ-2,000 ₪ על טלפון מדגמי הביניים. (את ההבדלים בין מכשירי הדגל הרבה יותר קל למצוא).

למרבה הצער, כשזה נוגע לרשת הישראלית, אין אתר שבאמת מאפשר לכם להשוות בין כל דגמי הטלפונים בעברית בשפה פשוטה. אומנם לא חסרות כתובת כמו "10 המכשירים הכי טובים בפחות מ-2,000 ₪" , אבל יכול להיות שעד שתגיעו לחנות תגלו שכבר יש מכשירים טובים יותר באותו המחיר.

כמובן שבחו"ל יש אתרים שעושים את זה מצוין וביניהם אחד ספציפי שאני מאוד אוהב בשם GSM Arena.

לא מדובר באתר יפה או מרשים במיוחד, אבל אפשר לחפש בו כל טלפון שאתם רוצים ולהשוות אותו לטלפון אחר, בין אם מדובר באייפון, גלקסי, שיאומי או כל דגם ויצרן אחר בהווה ובעבר. יש גם טלפונים קלאסיים ומותגי עבר שעשו קאמבק (כמו טלפונים "חדשים" של נוקיה).

עם זאת, לפני שאתם מתחילים להשוות בין טלפונים, יש שני דברים שכדאי לדעת:

1.אי אפשר תמיד לדעת איזה מכשיר מחליף מכשיר אחר מכיוון שגם היצרניות נוטות לבטל סדרות מסוימות או לאחד אותן לסדרות אחרות, וגם בתוך הסדרות לא תמיד יש סדר לוגי בין שמות הדגמים השונים.

לדוגמה, בזמנו סדרת Galaxy J הייתה פופולארית בקרב מי שהיה זקוק לסמארטפון עם מסך גדול או ממש בסיסי, אבל כיום היא שולבה אל תוך סדרת A.

מקום טוב שבו בדרך כלל כן תוכלו למצוא את המידע הזה הוא ויקיפדיה באנגלית (הנה למשל על סדרת J). שם אגב יש גם את רוב המפרטים, אבל לא בצורה נוחה להשוואה.

2.GSM Arena יכול להגיד לכם עד איזו גרסה רשמית של אנדרואיד מגיע כל מכשיר אחרי עדכונים, אבל בארץ אנחנו לא מקבלים בהכרח את כל העדכונים. להסתובב עם גרסה ישנה של אנדרואיד זה לא נורא (בתנאי שעדיין מקבלים עדכוני אבטחה), אבל גם לא כיף גדול…

3.מן הסתם הדבר נכון גם לגבי מחירים ותאריכי השקה. יש אפשרות לרכוש את המכשירים מחו"ל, אבל יש לזכור ענייני מיסים והתאמה למפעילים השונים בארץ (במיוחד במכשירים היותר אזוטריים).

לדוגמה, בזמן האחרון יצאו בחלק מהשווקים מכשירים שתומכים רק ב- eSIM (סים דיגיטלי), משהו שחברות הסלולר בארץ עדיין לא מתות עליו…

4.אפשר לראות מפרטים גם לטלפונים שעוד לא יצאו, אבל הם לא תמיד יהיו מדויקים.

איך זה נראה?

אחרי שאתם בוחרים בין שני מכשירים (אפשר גם שלושה), קל מאוד לראות את המפרט הטכני שלהם בטבלה מסודרת. אתם יכולים לבחור גם לראות רק את ההבדלים, כשהנתונים בהם אין הבדל יופיעו באפור.

השוואה בין פלאפונים

מושגים חשובים במפרט

השוואה בין המפרטים היא די פשוטה וכמובן שאפשר להיעזר בתרגום של גוגל או מורפיקס, אבל יש כמה דברים קצת פחות טריוויאליים ששמתי לב אליהם:

1.סוג הזכוכית בדרך כלל יהיה  רשום תחת Body -> Build או Display Protection

2.כדי לראות אילו סוגי מצלמות יש במכשיר, יש לחפש מה כתוב בסוגריים תחת Camara. לדוגמה, היום ברוב הטלפונים יש שלוש מצלמות אחוריות. מצלמת הסלפי רשומה בנפרד.

טיפ: קשה לדעת "איזו מצלמה היא הכי טובה" מכיוון שהרזולוציה במגה פיקסל לא בהכרח מעידה על איכות התמונה.

3.אם אתם מאלו שעדיין מחפשים את כניסת האוזניות הקלאסית (החוטיות), תוכלו לראות אם היא קיימת תחת 3.5mm שבתוך Sound.

4.גם אם היצרן לא רושם בדיוק כמה זמן הסוללה אמורה להחזיק, בדגמים פופולאריים תוכלו בדיקות שביצעו באתר תחת Tests-> Battery Life.

הנתונים היבשים לא תמיד מספרים את כל התמונה

לסיום, אולי מיותר לציין את זה, אבל מכשיר לא קונים רק על פי הנתונים הטכניים שלו, אלא בעיקר על פי סקירות ברשת. אם אתם לא מוצאים סקירה בעברית, תוכלו תמיד למצוא סקירות באנגלית בגוגל (אפילו למכשירים שנמכרים רק בשווקים מסוימים כמו ישראל, הודו וכו').

מכשיר יכול להיראות מצוין על הנייר, אבל במציאות השילוב של הרכיבים השונים לא ייצור חווית שימוש אופטימלית או שוויתורים מסוימים בדגמים זולים לא יהיו שווים את החיסכון במחיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן