5 מיתוסים על הטלפון החכם שלכם שצריך לנפץ (ולמה אתם לא חייבים סמארטפון באלפי שקלים)

כשכל חודש אנחנו שומעים על בערך 20 דגמים חדשים של סמארטפונים (בלי לקחת בחשבון את אלו שבכלל לא מגיעים לארץ), קל להאמין לכל מיני מיתוסים או הסברים על האופן בו הטלפונים עובדים. בין אם זה אם זה המוכר בחנות (שמי יודע מה האינטרסים שלו) ובין אם זה אנשים בפורומים וקבוצות פייסבוק.

אם אתם כמוני, המשתמש הממוצע, סביר להניח שהדברים המרכזיים שאתם דורשים מהטלפון שלכם זו מצלמה נורמלית, אפליקציות שלא יתקעו וזמן סוללה סביר.

אני מקווה שהמיתוסים שאספתי כאן יוכיחו לכם שאתם ממש לא חייבים את האייפון הכי חדש או גלקסי משוכלל בכמה אלפי שקלים כדי להנות מהטלפון שלכם.

שימו לב: גם אני לא מומחה ולכן אני נכנס כאן כמה שפחות לפרטים טכנים. כל מה שכתוב כאן הוא על סמך מידע שנמצא באתרי טכנולוגיה מוכרים.

מיתוס מספר 1: החיבור האלחוטי לרשת הסלולרית וה-Wi-Fi הם אלו שמרוקנים את הסוללה

נכון חלקית

למרות של-Wi-Fi והחיבור לרשת הסלולרי יש חלק מסוים בריקון המהיר של הסוללה, מסך בהיר מדי, הפעלת אפליקציות ברקע ואפילו מספר גבוה של התראות תורמים גם הם לריקון מהיר של הסוללה. גם ה-GPS תורם לכך תרומה לא קטנה.

החדשות הטובות הן שאת רוב הדברים האלו ניתן לבטל:

  • ניתן לחסום הפעלה של חלק מהאפליקציות ברקע (הן פועלות גם אם הן לא מופיעות ברשימת האפליקציות הפתוחות) דרך הגדרות בלוח הבקרה
  • הפסקת התראות מיותרות מאפליקציות או מחיקת אפליקציות שאתם בכלל לא צריכים
  • כיוון ידני של בהירות המסך או בחירה בבהירות אוטומטית
  • ביטול מצב "תמונה בתות תמונה" (גם ככה לא משתמשים בו יותר מדי)

דבר אחד שלא תמיד אפשר לשפר או לתקן היא הסוללה עצמה, שבסופו של דבר יש לה מספר מוגבל של מחזורים (מחזור שלם הוא טעינה מאפס אחוז עד 100 אחוז). כמו שאתם בוודאי יודעים, ברוב הסמארטפונים היום אי אפשר לשלוף את הסוללה והחלפה שלה לא תמיד משתלמת יחסית לעלות של טלפון חדש.

מיתוס מספר 2: טעינה במהלך הלילה הורסת את הסוללה וכדאי לטעון את הטלפון רק כשהוא מתרוקן לגמרי

לא נכון

הבעיה הזו הייתה קיימת בעיקר בטלפונים ישנים ולקום באמצע הלילה רק לנתק את הטלפון מהמטען מן הסתם לא היה נוח במיוחד.

כיום לעומת זאת רוב הטלפונים יכולים לזהות מתי הסוללה מגיע ל-100% ולהפסיק את ההטענה. באופן הזה הטלפון נטען במחזוריות כל פעם מ-99% ל-100% כשהוא מחובר למטען. יש לכך השפעה מסוימת על חיי הסוללה (מכיוון שמספר מחזורי הטעינה שלה הוא כאמור מוגבל), אבל לא משהו שצריך להדאיג אתכם יותר מדי.

מיתוס מספר 3: מצלמה עם יותר פיקסלים (מגה פיקסל) היא טובה יותר

לא בהכרח נכון

הרזולוציה של המצלמות היום נמדדת במגה פיקסל (1 מגה פיקסל = מיליון פיקסלים בסך הכול) ויש מצלמות שמתהדרות ביותר מ-100 מגה פיקסלים.

לעומת זאת, גם מצלמה של 8.3 מגה פיקסל כבר מפיקה תמונה ברזולוציה של 4K ,שהיא הרזולוציה הסטנדרטית לשידורים באיכות גבוהה. רק לידע כללי, בתמונה כזו יש 3,840 פיקסלים לרוחב ו-2,160 פיקסלים לאורך.

אז למה המצלמות היום מגיעות למספרים כל כך גדולים? הסיבה המרכזית לכך היא שעדיין יש חשיבות לשמירה על הפרטים הקטנים, במיוחד כשמוציאים את החומרים מהמצלמה לתמונות פיזיות שאפשר למסגר על הקיר וכו'.

אם כל מה שאתם עושים זה להעביר תמונות לחברים או אפילו לסרוק מסמכים, הרבה יותר חשוב שהמצלמה תהיה איכותית, וכאן נכנסים המון פרמטרים שונים שאני לא ארחיב עליהם, כולל כמה סוגים של מצלמות שונות (לרוב הסמארטפונים היום יש 3 מצלמות מאחורה ומצלמת סלפי מקדימה).

הדרך הכי טובה לדעת אם המצלמה בדגם שאתם מעוניינים לקנות היא טובה היא פשוט לקרוא ביקורות מקצועיות, כמעט כל טלפון חדש שיוצא זוכה לפחות לביקורת אחת מקצועית.

כדי לצלם תמונה טובה יותר עם הטלפון שכבר יש לכם, כדאי גם לחפש את חוברת ההוראות של הטלפון שלכם ברשת ולהבין מה כל פונקציה באפליקציית המצלמה עושה.

עוד דבר קטן שכדאי לדעת: בדרך כלל אין מה להתלהב ממספר המצלמות שמגיעות היום עם הטלפונים. בהנחה שאתם לא זקוקים לצילום פנורמי (רחב) או צילום תקריב שיוצר רושם של אוביקטים גדולים (מצלמת מאקרו), המצלמה הראשית היא זו שאמורה לעניין אתכם.

מיתוס מספר 4: מסך גדול יותר הוא בהכרח ברור יותר

לא נכון

גודל המסך באינצ'ים מבטא כמובן את הגודל הפיזי שלו, ממש כמו בטלוויזיה, אך החדות של התמונה נקבעת גם על פי פרמטרים כמו הרזולוציה שלו וכמות הפיקסלים שנכנסת לכל אינץ' (או צפיפות הפיקסלים) . לכן מסך גדול עם רזולוציה נמוכה וצפיפות נמוכה של פיקסלים יראה מרוח ולא ברור.

החדשות הטובות הן שהיום רוב המסכים מספקים תמונה חדה מאוד ואת ההבדלים תראו בעיקר בסמארטפונים ישנים או זולים מאוד (אישית אני לא ממליץ על שום דבר בפחות מ-600 ₪), כל זאת בהנחה שאתם לא משתמשים בסמארטפון לצילום מקצועי או משחקים כבדים, שם כבר מתחילים לראות את ההבדלים.

אם כבר, מסך גדול יכול דווקא להיות לא נוח לאחיזה וכמובן לסחיבה בתיק. ברוב הטלפונים אפשר גם להגדיל את הפונט בלי קשר לגודל המסך שלהם.

מיתוס מספר 5: חייבים להשתמש במטען המקורי שמגיע עם המכשיר

נכון חלקית

לפני שבכלל נדבר על התשובה כדאי לדעת שהיום הטלפונים לא מגיעים יותר עם מטענים, אלא רק עם הכבל שלהם (הכבל משמש בדרך כלל גם לחיבור ישיר בין הטלפון הישן לחדש כדי להעביר מידע). בדרך כלל יציעו לכם לקנות את המטעו המקורי שהוא גם היקר ביותר, אבל כפי שתראו מיד, אתם לא חייבים בהכרח לעשות את זה.

ועכשיו אחרי שהבהרתי את זה, צריך לחלק את התשובה לשניים: אפל וכל השאר.

מטען אייפון מקורי לעומת לא מקורי (חוטי)

כידוע, החיבור של אפל הוא חיבור ייחודי הידוע גם כ-Lightning. בתוך המטענים של האייפון יש רכיב ייחודי שנקרא U2 ותפקידו לשמור על המתח של המכשיר.

במטענים לא מקוריים שלא אושרו על ידי אפל  ואין עליהם את הלוגו שמופיע למטה. הרכיב הזה לא נמצא (או שנמצא "תואם" שלו) ולכן הם אכן עשויים להיות מסוכנים.מוצר רשמי אפלוכמובן שיש גם זיופים שמנסים להיראות מקוריים. בכבל, על הצד של ה-USB (זה שיוצא מהמטען) אמור להיות רשום מספר סידורי. מן הסתם המספר הזה אמור להיות מודפס או מוטבע באופן ברור ולא עקום או מטושטש.

ובכלל, גם אם יש לכם מטען מקורי שהתקלקל, טוב לשמור אותו כדי להשוות למטען החדש שתקנו מבחינת חומרים, משקל וכל תחושה אחרת שתעורר בכם חשד.

אם מדובר על מטען אלחוטי, המצב לרוב פחות בעייתי, למרות שגם כאן רצוי לרכוש רק מוצרים שאושרו על ידי אפל.

מטען סמסונג או יצרנים אחרים (שיואמי, וואיוו) – מקורי לעומת לא מקורי

כאן דברים מעט משתנים מכיוון שיש המון יצרנים בשוק. זה אולי יפתיע אתכם, אבל יש יצרנים כמו למשל וואיוו (HUAWEI) שמצהירים על כך שאין בעיה להשתמש במטען לא מקורי, אך מהירות ואיכות הטעינה (עד כמה המכשיר יתרוקן מהר) עשויים להיפגע.

לעומת זאת חברות אחרות כמו סמסונג עושות הפרדה בין מטענים אלחוטיים ללא אלחוטיים. בעוד עם מטענים אלחוטיים של צד שלישי אין בעיה, הם טוענים שעדיף להשתמש אך ורק במטענים חוטיים שלהם.

בפועל, אני משתמש גם במטענים לא מקוריים ומעולם לא הייתה לי בעיה בהטענה. אם כבר,  הבעיה הנפוצה עם מטעני צד שלישי היא שהם לא בהכרח מספקים טעינה מהירה וקשה לדעת אם הם תומכים בתקן שרלוונטי ליצרן המכשיר שלכם.

לדוגמה, במקרה של סמסונג אתם אמורים להשתמש במטען שמצוין עליו "Adaptive Fast Charger" או "Super Fast Charger" לטעינה מהירה, אבל שום חברת צד שלישי לא כותבת את הטקסט הזה על המטען שלה (אולי עניין של סימן רשום..).

יש אומנם רשימות ברשת של מטענים חלופיים מהירים, אבל סביר להניח שאלו לא המטענים שתמצאו בחנויות הספרים או תחנות דלק מכיוון שלא מדובר בחנויות מתמחות.

אם החלטתם לקנות מטען מקורי (המטענים גם כך לא מצורפים יותר לטלפונים), מוטב לרכוש אותו מחנות מוכרת או רשת. באתר של סמסונג תוכלו לראות את הסימנים שאמורים להיות על מטען מקורי שלה.

יש לכם דוגמאות למיתוסים נוספים? כאן יש מידע שנראה לכם לא מדויק? אשמח לקרוא בתגובות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן