טכנולוגיית הפלאש נחשבה בזמנו לטכנולוגיה פורצת דרך מכיוון שהיא אפשרה להפעיל יישומים ובעיקר סרטוני אנימציה ומשחקים בכל דפדפן שתמך בה (והיה מדובר כמעט בכל הדפדפנים). אבל גם באינטרנט שום דבר לא נשאר לנצח, והמסמר הראשון בארון הקבורה של הפלאש הגיע בכלל מכיוונו של סטיב ג'ובס שהשאיר את הטכנולוגיה מחוץ למכשירי האייפון ובכך חרץ למעשה את דינה…
פיתוחים נוספים שילוב טכנולוגיות דמויות פלאש בתוך הגרסאות האחרונות של HTML5 והפכו את הפלאש לטכנולוגיה שבעידן האפליקציות של היום באמת אין בה צורך, כל הדפדפנים הסירו את התמיכה בה והיום למעשה אין דרך להפעיל אותה על רוב הדפדפנים שמוגדרים לעדכונים אוטומטים.
נשארה רק בעיה אחת: מיליוני גולשים שגדלו על משחקי פלאש כמו פאפא לואי או גיבורי המלחמה נשארו ללא היכולת לשחק במשחקים האהובים עליהם.
למרבה המזל, קבצי הפלאש עצמם עדיין זמינים ואפשר להפעיל את רובם גם מחוץ לאתרים שאירחו אותם, וכך בעצם נוצרו כמה ארכיונים של משחקי פלאש. הפרויקט הכי מרשים נקרא FlashPoint והוא מכיל עשרות אלפי משחקי פלאש, מתוכם גם כנראה כמה עשרות ישראלים.
חשוב לי להדגיש שלא מדובר באמולציה, אלא בתוכנה שרצה בתוך המחשב שלכם, טוענת את קבצי הפלאש משרת ומפעילה אותם בתוך נגן פלאש שזמין למערכת ההפעלה (אבל לא פועל דרך הדפדפן)
אזהרה קטנה: בזמן ההתקנה חשוב מאוד לכבות את האנטי וירוס ולאחר מכן להכניס את כל הקבצים שהוא מזהה כחשודים לרשימה הלבנה.
לכל משחק יש מידע על המפתח והאתר שבו הוא הופיע לראשונה. אם אתם מוצאים הרבה גרסאות של אותו המשחק, סביר להניח שהמשחקים של המפתח המקורי הם הכי ידועים / איכותים.
יש גם פרויקט דומה בשם Flash Game Archive. יש בו פחות משחקים, אבל הוא טיפה יותר נוח.
עוד פרויקט מעניין הוא זה של ארכיון האינטרנט שמשתמש באמולטור בשם Ruffle. כרגע הגודל שלו קטן יחסית. משהו כמו 3,000 משחקים.
תוכן עניינים:
מה עם המשחקים הישראלים?
יש מספר משחקים ישראלים פופולאריים שעדיין אפשר להריץ באמצעות כמה טריקים:
את רוב משחקי הפלאש הישראלים אפשר למצוא ב-Flashpoint.
אז איך בדיוק מוצאים אותם דרך Flashpoint?
למרבה הצער אי אפשר לסנן משחקים לפי שפה דרך התוכנה (אלא אם כן אתם יודעים מה השם של המפתח הישראלי, כמו למשל Carmel). מה שכן אפשר לעשות זה להיכנס למנוע החיפוש באתר ולסנן לפי שדה השפה.
קודם כל לוחצים על Add Field ולאחר מכן כותבים he (אפשר להשאיר את Smart Search ריק אם לא סגרתם אותו)
חלק מהמשחקים לא יופיעו עם תמונת כותרת בעברית מכיוון שהם זמינים בכמה שפות (במיוחד המשחקים של Carmel Games). אם אתם רוצים לחזור אחורה לתוצאות החיפוש השתמשו בקישור העליון כשאתם נכנסים לתוצאה, לא ב-Back של הדפדפן…
משחקים מומלצים:
- המירוץ לארנונה
- סדרת אודי
- אלפי (חינוכי)
- במבה בממלכה הקסומה! (קראו את הפוסט כדי להבין איך להפעיל כמו שצריך)
יש עוד המון משחקים שאני בוודאי לא מכיר. אם אתם למשל בקטע של לתת בראש לנסראללה להעלאת המורל (במיוחד בימים כאלו), אין ספק שתמצאו את מבוקשכם…
מחפשים עוד משחקים בעברית?
שמות של משחקים פופולאריים באנגלית בתרגום מעברית
גיבורי המלחמה – Strike Force Heroes – יש שלושה משחקים בסגנון קונטרא. כלומר, משחקי יריות דו ממדים מהירים מאוד שיכולים להפוך להיות קשים בשלבים המתקדמים. יש כמה מעריצים שעובדים על רימאסטר ב-Unreal Engine 4, אבל כרגע אין משהו שאפשר ממש לשחק בו…
פאפא לואי – Papa Louie – פאפא לואי היא סדרת משחקים חביבה למדי בסגנון פלטפורמה שבה אתם צריכים לזרוק מלחיות ושאר כלי מטבח על מאכלים שתוקפים אתכם. המשחקים מאוד פשוטים, אבל האנימציה מושקעת והעיצוב של השלבים לא רע בכלל, וזה כנראה סוד הקסם שלהם.
יש 3 משחקי פאפא לואי בסדרה הראשית, עוד סדרה בשם "ציד לילי" (Night Hunt) ועוד ספינאופס, סך הכול 21 משחקים!
בועות בצרורות / באבלס (Bubble Shooter) – אחד מהמשחקים הכי ידועים שבו צריך לחבר בועות באותו הצבע. (סוג של טטריס). למרות שהמשחק עצמו הוא חיקוי של Puzzle Bobble (בעצמו ספינאופ של באבל בובל), הוא הפך בעצמו לקלאט.
יש כמה משחקים בשם הזה, בועות בצרורות המקורי הוא של Ilion Dynamics LTD (עד כמה שהצלחתי לראות)
יש גם סדרת משחקים דומה בשם Bubble Struggle (1-3) שבה צריך לפוצץ בלונים לבלונים קטנים יותר ויותר. קונספט דומה, אבל המשחקים האלו דורשים זריזות ידיים קצת יותר גבוהה. הם בעצמם חיקוי של משחק ארקייד יפני בשם Pang.
חרבות וסנדלים (Swords and Sandals) – יש 3 משחקים רשמיים + משחק בשם Crusader (השאר הם ממפתחים אחרים). סדרה של משחקי גלאדיטורים בהם אתם מציידים את הלוחם שלכם בנשק ושריון ויוצאים לקרב בזירה. השליטה בלוחם היא דרך פקודות בתורות ולכן מחשבה ותכנון מראש הם חשובים יותר מהזריזות שלכם.
חרבות וסנדלים לא יזכו בתואר המשחק עם הגרפיקה הכי טובה של השנה (לדעתי הוא די מכוערת), אבל אפשר לשחק בהם במשך שעות ולשפר עוד יותר את הלוחם שלכם עד כדי התמכרות לא קטנה.
בוב ספוג (Sponge Bob) – חושבים שיש הרבה משחקים של בוב ספוג? אתם צודקים! לפי הספירה של Flashpoint יש כמעט 500! המשחקים המקוריים הם של Nickelodeon מן הסתם, אבל יש גם משחקים של אתרים אחרים, רובם קצת פחות טובים.
ילד האש וילדת המים / אש ומים (Fireboy and Watergirl) – סדרה של משחקי פלטפורמה במראה רטרו בו עליכם להביא את ילד האש וילדת המים ליציאה. בהנחה שאין לכם 4 ידיים, יהיה לכם נוח יותר לשחק אותו בשני שחקנים :-). לפי Flashpoint יש 6 משחקים ועוד כמה משחקים לא רשמיים.
ממליץ לשחק בגרסאות HTML5 מתוך Flashpoint או לחפש את המשחק בגוגל – הגרסאות בפלאש עובדות די לאט
רוץ ילד רוץ 1-3 (G-Switch) – שלושה משחקי Endless Runner שבה הדמות שלכם רצה כל הזמן ואתם רק צריכים להתחמק ממכשולים על ידי היפוך של כוח המשיכה כדי לעוף לתקרה או להפוך אותו בחזרה כדי לנחות על הרצפה. הקטע המעניין הוא שאפשר לשחק כמה שחקנים ביחד ולהתחרות אחד בשני.
שימו לב: אתם חייבים להיות באנגלית במקלדת כדי שהמשחק יעבוד עם המקלדת למעט שחקן 1 שיכול לשחק גם עם העכבר
משחקים שפועלים עם Ruffle דרך אתרים שונים ברשת:
גלידה רעה (Bad Ice-cream) – גלידה רעה הוא משחק פלאש של Nitrodome. אני בדרך כלל ממש אוהב את המשחקים שלהם, אבל לדעתי "גלידה רעה 1-3" הם לא משחקים מקוריים במיוחד כמו אלו שהייתי מצפה ליצור: אתם ושחקן נוסף משחקים בתוך גלידה (כן, אני רציני) והמטרה שלכם היא לאסוף את כל הפירות ולא להיפגע מכל מיני טרולים ושאר יצורים שמסתובבים בסביבה. היכולת המרכזית שלכם היא ליצור שורות של לבני קרח כדי לחסום אותם.
ב-Ruffle המשחק פועל קצת לאט ולכן לפעמיים קשה לשלוט בגלידה. כרגע אין את המשחק ב-Flashpoint.