הורדת שירים מיו-טיוב ל-MP3 ויו-טיוב ללא פרסומות

אחת השאלות הנפוצות ביותר בגוגל היא באיזה אתר אפשר להוריד סרטונים מיוטיוב ל -MP3. למי שלא מכיר, אלו אתרים שמאפשרים לכם לקחת כל סרטון ביו-טיוב ולהפוך אותו לקובץ MP3. חיפוש קצר בגוגל של כמה שניות יוכל למצוא לכם עשרות אתרים שעושים את זה (וגם כמה תוכנות). חשוב לדעת שהאתרים האלו מתחלפים לא מעט, היום הם עובדים ומחר לא, שלא לדבר על כל מיני וירוסים ותוספים שהם עשויים לנסות להכניס למחשב שלכם.

הורדת שירים מיו-טיוב לMP3 בחינם – האם זה חוקי?

שאלה טובה, כן ולא! בעיקרו של דבר אין בעיה להוריד שירים מי-טיוב לשימוש אישי ולא למשל על מנת להשתמש בהם בפרויקט מסחרי או להעביר אותם במאסות לגולשים אחרים, אבל… כלים חיצונים להורדה הם כבר לא חוקיים באופן עקרוני, למרות שבארץ, ובשונה מחו"ל, הסיכוי שחברות המוזיקה יתבעו אתכם הוא מזערי (בכל זאת אנחנו בישראל…).

מה שכן חוקי הוא להוריד את השירים באמצעות מנוי הפרו שאני ארחיב עליו בהמשך.

הורדה חוקית של שירים לטלפון – יש דבר כזה?

כן, אם אתם נמצאים במנוי פרימיום של יו-טיוב או Spotify, אתם יכולים להוריד את השירים למכשיר.  במקרה של יו-טיוב מדובר למעשה על שתי אפליקציות שונות: האפליקציה של יו-טיוב שנותנת לכם להוריד סרטונים ולהשתמש בהם Offline והאפליקציה של Youtube Music שהיא בעצם דומה מאוד ל-Spotify, אבל יש בה גם קליפים.

מנוי ל"יו-טיוב פרימיום" ב – 24 שקלים – מה הוא נותן לכם בדיוק ובמה הוא שונה ממנוי "יו-טיוב מיוזיק"?

ליו-טיוב יש 2 סוגי מנויים, אחד ב-24 ש"ח ואחד ב-20 ש"ח. ההבדל הוא שהמנוי היותר יקר נותן לכם גישה גם ליו-טיוב פרימיום ולא רק ליו-טיוב מיוזיק.

1.הרבה יותר קל לשמור רשימות השמעה אישיות מאשר להתחיל להתעסק עם הורדות בסמארטפון וניהול ספריות (לי אישית זה הרבה פחות נוח מאשר במחשב).

2.אתם חוסכים במקום. נכון יש אתרים שמאפשרים לכם להפוך סרטונים ל-MP3 שתופסים רק כמה מגה בייטים, אבל הדברים האלו בסופו של דבר מצטברים וכשמחליפים טלפון לא תמיד זוכרים להעביר אותם אם אחסנתם אותם בזיכרון הפנימי ולא בכרטיס זיכרון…

3.אם אתם רוצים למשל לעבור מאייפון לאנדרואיד או ההפך, מדובר בדיוק באותה אפליקציה וכל הסרטונים שצפיתם בהם או סימנתם לצפייה במועד מאוחר יותר עוברים יחד עם המנוי שלכם.

ומה נותן לכם המנוי המלא?

במנוי פרימיום מלא תוכלו לראות גם סרטונים רגילים (לא קליפים) בלי להיות מחוברים לאינטרנט ובלי קשר גם לשמוע מוזיקה דרך Youtube Music כשהמסך של המכשיר לא דלוק.

כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור להוריד את הסרטון והוא יישמר בתוך המכשיר שלכם כל עוד תפעילו את החיבור מחדש לפחות פעם ב-30 ימים. באותה קלות תוכלו למחוק סרטים או סרטונים מהמכשיר (באופן דומה לנטפליקס).

ואולי הכי חשוב – אין פרסומות בכלל! לא במוזיקה, לא בקליפים ולא בסרטונים רגילים. בשבילי למשל זה פלוס ענקי כי אני מדלג בין עשרות סרטוני גיימינג או כאלו שקשורים לתחום המקצועי שלי ביום.

מנוי ליו-טיוב מיוזיק פרימיום

מנוי ליו-טיוב הרגיל + מיוזיק

אם אתם חובבי מוזיקה אני באופן אישי ממליץ על מנוי ל-Spotify שהאלגוריתם שלה הרבה יותר משוכלל בכל מה שקשור להתאמת שירים לטעם האישי שלכם.

ואם אני רוצה צלצול של שיר מסוים (רינגטון), מה אני עושה?

במקרה הזה כן יש מקורות שמהם אפשר לרכוש MP3 בצורה חוקית. אתר ידוע שמוכר שירים בודדים במשהו כמו 4 ש"ח הוא Bandcamp. רוב יוצרי האינדי הישראלים וגם להקות מוכרות (טיפקס, הדורבנים) נמצאים שם. לדוגמה, אם אתם רוצים את "סתלבט בקיבוץ" של "פול טראנק" (למרות שיש להם שירים יותר טובים לדעתי…), אתם פשוט מחפשים אותו שם ויכולים לקנות אותו.

באנדרואיד אפשר להגדיר ישירות כל MP3 כצלצול ישר מהגדרות הצלצול.

באפל זה יותר מסובך וצריך להשתמש באפליקציה בשם Garage Band:

יו-טיוב בלי פרסומות בחינם – יש דבר כזה?

כאן אנחנו נכנסים לעוד תחום אפרפר: בשנה האחרונה (2023-2024) גוגל החלו לפעול באופן אגרסיבי נגד מי שמשתמש בחוסמי פרסומות וגם ביטלה את האופציה של תשלום נמוך במיוחד (YouTube Premium Lite ) שגם ככה לא הייתה זמינה בארץ (עד כמה שאני יודע).

רוב חוסמי הפרסומות לא יכולים לחסום מודעות בתוך סרטונים (כולל AdBlock הפופולארי), אלא רק את המודעות שיש באתר עצמו. הסיבה היא שהפרסומות הן חלק מהסרטון ולכן זה לא כל כך פשוט לזהות מתי הן מופיעות ולחסום רק אותן באופן ספציפי.

יש שלושה חוסמי פרסומות שכן יכולים לעשות זאת:

קחו בחשבון שגם הם עולים כסף! בהתחלה זה יכול להיות משהו כמו 2 דולר לחודש, אבל אחר כך המחיר עולה… קראו היטב את תנאי השימוש כדי שלא תתחיל לקבל חיובים גבוהים באשראי. יש לכם מספיק זמן לבדוק אם זה חוסם פרסומות טוב או רע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן