כל מה שרציתם לדעת על סוני פלייסטיישן 5 (עדכון PS5 Pro)

המדריך הזה יעזור לכם לקבל תשובות על שאלות נפוצות שאולי עלו לכם בראש לפני רכישה של סוני פלייסטיישן 5, או אפילו אחרי שכבר קניתם אותו.

שימו לב: המדריך עונה על השאלות באופן כללי, אם אתם רוצים לדעת בדיוק איך לעשות כל דבר, יש לכם אל כל המדריכים בעברית באתר של סוני. (נמצאים בתפריט הצדדי).

אז נתחיל!

 מה ההבדל בין הגרסה הדקה לישנה?

מדובר בשתי גרסאות חדשות יחסית של הקונסולה שיצאו בחודש נובמבר 23  וקטנות ב-30% בהשוואה לשתי הגרסאות הקודמות. גם הכונן SSD גדל מעט: מ-875 מגה בייט לטרה בייט. שימו לב שלא מדובר ב"סוני 5 פרו". הביצועים יהיו זהים לחלוטין.

הגרסה הראשונה מגיעה עם כונן דיסקים נשלף והשנייה בלי כונן דיסקים, אך ניתן לחבר אליה כונן שנמכר בנפרד (שימו לב שבכל מקרה משתלם יותר לקנות את הגרסה עם הכונן אם אתם מתכננים להוסיף אחד כזה בעתיד).

החלק המבאס? בניגוד לגרסאות הישנות, תצטרכו לקנות מעמד נפרד אם תרצו להנות ממראה מרשים במצב עומד, למרות שלפי אנשיםש שכבר קיבלו אותה לבדיקה, אין בעיה לעשות את זה גם בלי מעמד.

בכל אופן, הקונסולה כפי שהיא מגיעה עם מעמד זעיר שמאפשר לשים אותה גם במצב אופקי.

כך היא נראית (מה שלא רואים זה פס LED דק בין החלק העליון לתחתון):

סוני 5 דק

PlayStation 5 Pro

מודל הפרו של ה-PS5 נחשף בתחילת ספטמבר 2024 ויייצא לשוק ב-7 בנובמבר. הוא יכלול גרפיקה משופרת מבלי לפגוע בביצועים. כלומר, כבר לא תצטרכו לבחור בין מצב ביצועים ובין מצב גרפי. זאת הודות לשיפורים באפקט ה-Ray Tracing, טכניקות בניית תמונה מחדש בעזרת למידת מכונה (באופן דומה ל-DSSR ו-FSR במחשב).

גם המעבד יהיה מהיר יותר ב-67%, אך בפועל השיפור בביצועים יעמוד על 45% בלבד…

עד כה מרבית השינויים במשחקים הקיימים מתבטאים בגרפיקה, נצטרך לחכות להשקה על מנת לראות מה עם משחקים שכרגע יש להם בעיות ביצועיים בולטות כמו למשל Black Myth: Wukong שסוני לא בחרה כרגע לשים עליו פוקוס…

החלק הפחות משמח הוא שהמחיר של גרסת הפרו עומד נכון להיום על 3,380 ש"ח. פי 2 מהמחיר של ההוזלות שיש לפעמים על הגרסה הדקה המקבילה ללא כונן שאינה פרו.

במחיר הזה אגב יהיה לכם קשה למצוא מחשב גיימינג מעבר למשהו מאוד בינוני, אלא אם כן תחפשו חלקים יד שנייה (במיוחד כרטיסי מסך).

איך אני מרחיב את המקום על הכונן הקשיח?

במקרה של הפלייסטיישן 5 אתם חייבים להשתמש בכונן SSD נוסף ולהתקין אותו בתוך הקונסולה בנוסף לאחסון הקיים. המחיר של הכוננים האלו צנח, ולמרות זאת אתם צריכים לבדוק היטב שמשלוח מאמזון או newgg ישתלם לכם בגלל כל ענייני המיסים.

אם אתם רוצים עוד מקום למשחקי PS4 ופחות אכפת לכם מזמני הטעינה, אתם יכולים להשתמש אפילו בכונן רגיל חיצוני שמחובר ב-USB.

עוד אפשרות מעניינת היא לאחסן משחקי PS5 על כונן רגיל (לא SSD) לשימוש מאוחר יותר, כך שלא תצטרכו להוריד אותם מהחנות מהתחלה, אלא פשוט תוכלו להעביר אותם לאחסון הפנימי או ההרחבה הפנימית.

אני אישית אוהב לעקוב אחרי אתר HWZone כדי לראות איזה מבצעים טובים יש.

מה עם השמירות – איפה אני מגבה אותן ואיך אני מעביר שמירות שיש לי ממשחקים ישנים על ה-PS4?

את השמירות של משחקי PS4 אתם יכולים לגבות לכונן חיצוני או USB ממש כמו שהייתם עושים פעם או כמובן לענן אם יש לכם פלוס. את השמירות למשחקי PS5 אתם חייבים לגבות בענן ואין דרך לגבות אותם באופן מקומי. אתם לא צריכים את תוכניות האקסטרא, אלא רק את מה שנקרא PlayStation Plus Essential.

אם תרצו להעביר שמירות בין גרסה של המשחק ל-PS4 אל הגרסה ל-PS5, אפשר לעשות את זה בדר"כ מתוך המסך הראשי של משחקים שתומכים בכך. תוכלו גם להעביר את כל השמירות שיש לכם ב-PS4 בזמן ההגדרות הראשוניות של ה-PS5.

למה אני רואה את האופציה להוריד גרסאות PS4 של כל משחק?

במשחקי PS5 שאתם קונים מהחנות תוכלו לבחור אם להוריד את גרסת ה-PS4 או ה-PS5 (אם הוא יצא ל-4…). למעט מקרים נדירים שבהם יש באגים ספציפיים או בעיות אחרות עם גרסת ה-PS5, אין לכם סיבה להוריד את גרסת ה-PS5.

אני רואה בזאפ הבדלים מאוד גדולים במחירים של משחקים חדשים, מה הקטע?

הרבה חנויות מייבאות באופן פרטי משחקים ממקומות שבהם הם יותר זולים  ומוכרים אותם במחירים נמוכים יותר מ"המחיר הרשמי" בחנות  הדיגיטלית הישראלית או בחנויות שמפיצות את המשחקים דרך היבואנים הרשמיים. אם המשחק עולה למשל 70$, אז המחיר יהיו משהו באזור 270 ש"ח במקום  330 ₪ וייתכן שההפרשים יהיו אפילו יותר גדולים.

צריך כתובת מייל נפרדת לכל משתמש?

בעיקרון כן, אבל יש טריק קטן שמאפשר לעקוף את זה: פתחו תיבת דואר ב-gmail עם נקודה (.) לפני ה@ (לדוגמה itay.b@gmail.com), ואז תוכלו להשתמש בכתובת פעם אחת עם נקודה ופעם אחת בלי.

 Share Play לעומת Game Share

שני המונחים האלו קצת מבלבלים, אבל הנה ההבדל: Share Play מאפשר לכם לשחק את המשחק דרך האינטרנט עם מישהו אחר שאין לו את המשחק.

Game Share מאפשר לכם לחלוק את המשחק עצמו עם מישהו שאין לו את המשחק, אבל מתחבר לחשבון שלכם עם שם המשתמש והסיסמה. הדבר חוקי ולא יגרום לכם לחסימה.

האם אפשר לשחק במשחקי PS5 על PS4?!

כן, בערך… באמצעות Remote Play שהוא למעשה הזרמה של משחק ממכשיר אחד למכשיר אחר. למרבה הצער כל המגבלות של Remote Play כמו 30fps, רזולוציה של 1080p וחוסר תמיכה ב-HDR  תקפים גם כאן.

בנוסף לכך, התוצאות הכי טובות הן בחיבור פנימי ברשת חוטית. כלומר, כאשר יש לכם בכל מקרה PS4 וגם PS5 באותו הבית שמחוברים לאותו הראוטר…

מה עם משחק בין מחשב ל-PS5 או אקס בוקס (CrossPlay)

תלוי במשחק. בדרך כלל אין בעיה לשחק להתחרות בשחקנים עם PS4 וההפך.

האם אני חייב את הפלוס כדי לשחק אונליין?

עבור משחקים שעולים כסף אתם חייבים מנוי פלוס, אבל עבור משחקים שאפשר להוריד בחינם אתם לא חייבים. חוץ מזה, לפעמיים יש סופי שבוע שבהם כולם יכולים לשחק אונליין בלי קשר לשאלה אם יש או אין להם מנוי. שווה לעקוב אחרי חשבון X (טוויטר) של סוני כדי להתעדכן.

מה ההבדלים בין כל חבילות הפלוס ואיפה הכי זול לקנות?

Plus Essential הוא הפלוס הקלאסי – מקבלים כמה משחקים כל חודש ואפשר לשחק בהם כל עוד יש לכם מנוי. מלבד זאת אתם יכולים לגבות משחקי PS5 בענן. עוד אפשרות מעניינת היא לצפות בסרטונים שמסבירים איך לעבור קטעים מסוימים במשחק בלי לקפוץ כל הזמן ל-Youtube.

Plus Extra – כולל עוד עשרות משחקים שאפשר לשחק. לא תוכלו למצוא משחקים שרק יצאו מהמפתחים של סוני ומשחקים "גדולים" (AAA) אחרים, אבל כן תוכלו למצוא מדי פעם משחקים קטנים בתאריך שבו הם יוצאים.

Deluxe / Premium – החבילה הכי גדולה. כוללת גם משחקים קלאסיים של PS1/PS2/PS Vita שלא כולם זמינים לרכישה נפרדת בחנות ותקופת ניסיון מוגבלת למשחקים חדשים יותר.

במדינות שבהן יש סטרימינג של משחקי PS3 היא נקראת פרימיום ובשאר המדינות (כמו ישראל) היא נקראת דלוקס. המחיר של הדלוקס אמור להיות יותר זול, אבל אצלנו זה לא המצב… לכן הרבה ישראלים קונים פלוס אמריקאי עם כרטיסים של אמאזון.

ככה תעשו את זה.

מה עם הרחבות (DLC) או מטבעות למשחקים (VBucks לפורטנייט וכו')?!

בדיוק כמו ב-Playstation 4, למרות שאפשר להוריד משחק מחשבון אחד ולהשתמש בו בחשבון אחר משתי ארצות שונות, כל מה שקשור ל-DLC או רכישות בתוך משחקים נעול למדינה בה נמצא המשתמש.

למשל, אם אתם משחקים ב-Fortnite במשתמש אמריקאי, לא תוכלו לקנות את הכסף של המשחק (במקרה הזה VBucks) עם כרטיס אשראי ישראלי, אלא רק אם אתם משחקים במשתמש ישראלי והזנתם כרטיס אשראי או PayPal באמצעי תשלום (אם אתם הורים, יש תמיד אפשרות לדרוש להקיש סיסמה לפני רכישה).

מה שאתם כן יכולים לעשות זה לקנות Gift Card ולשים כסף בארנק שלכם (Redeem Code). יש כמה אפשרויות לעשות את זה, ושוב אפנה אתכם לקישור מהפסקה הקודמת.

קודים חיצונים ל-DLC (ספציפית אני לא חושב שיש לפורנייט ב-PS) יכולים גם לעבוד אם אתם מוצאים אותם באתרים שונים, אבל חשוב לקרוא לאיזה משתמש הם מיועדים

והעיקר, תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן