ניסתם הכול והמדפסת לא מדפיסה?! אל תתייאשו…

במשך השנים יצא לי לעבוד כמעט עם כל סוגי המדפסות. התחלתי עם מדפסת סיכות על דוס, בחטיבה הייתה לי מדפסת דיו ש/ל ואחר כך בצבע (שלא הפסיקה להיסתם). כשהתחלתי ללמוד באוניברסיטה עברתי למדפסות לייזר.

הודות לכל ההרפתקאות האלו, הבנתי שמכל הדברים שמתחברים למחשב, מדפסות הן כנראה אחד הדברים  הכי פחות אמינים, ולא תמיד יש קשר למחיר או היצרן של המדפסת. מצד שני, למדתי להכיר את השיגעונות שלהן קצת יותר טוב, והגיע הזמן שגם אתם תכירו…

לפני הכול – למיקרוסופט יש עמוד שמסביר על הבעיות הכי נפוצות עם מדפסות, אם העמוד הזה לא פתר לכם את הבעיה, המשיכו הלאה…

תמיד הצטיידו בכבל למקרה חירום

רוב המדפסות היום עדיין מגיעות עם כבלים. חשוב לשמור עליהם! אלו כבלים לא סטנדרטים עם צד אחד בצורת משושה (שנקרא Type B).

סביר להניח שהכבל שהגיע עם המדפסת שלכם עדיין עושה שימוש ב-USB עבה מהצד השני שלו. יש כבלים חדשים יותר שמגיעים עם חיבור קומפקטי רגיל (USB-C) וכדאי שיהיה לכם לפחות אחד בבית.

כבל מדפסת למחשב נייד דק

המדפסת עובדת רק במחשב אחד

לכל יצרן יש דרך קצת שונה להגדיר את המדפסת ברשת, אבל ההוראות תמיד מופיעות על המסך בצורה ברורה. לדוגמה, יש מדפסות שבהן צריך להקליד איזה קוד שהמדפסת בעצמה מדפיסה.

חשוב לעקוב אחרי ההוראות האלו במדויק בכל מחשב שבו אתם רוצים להתקין את המדפסת…

אם במחשב אחד המדפסת עובדת ובשני לא, וודאו אם עבדתם לפי ההוראות והורדתם את אותה תוכנת התקנה מהכתובת שכתובה בדף שהגיע עם המדפסת (כן, גם אותו חשוב לשמור…).

אני אישית ממליץ להוריד את הדרייבר (Driver) בלבד אם יש לכם אפשרות כזו. בדרך כלל הוא ייתן לכם להדפיס ולראות את מצב הדיו או הטונר וגם יתריע מדי יש דרייברים חדשים.

אל תנסו להדפיס שוב ושוב

כשאתם שולחים מסמך למדפסת, הוא בדרך כלל נכנס גם לתור ההדפסה בחלונות וגם לזיכרון הפנימי של המדפסת. לא תמיד קל למחוק את מה שיש בזיכרון של המדפסת, ואז תגלו שלמרות שתור ההדפסה במחשב ריק, המדפסת עדיין פולטת את מה שנשמר לה בזיכרון.

לכן, אם המדפסת לא מדפיסה, נסו קודם כל את כל הפתרונות הבסיסיים מהאתר של מיקרוסופט ורק אז להדפיס שוב.

נייר תקוע? קחו נשימה עמוקה

אין מי שזה לא קורה לו. באתר של היצרן בדרך כלל יש ציור שלב אחרי שלב של פתיחת המדפסת והוצאת הדף או הדפים שנתקעו בלי ללכלך יותר מדי את הידיים (למרות שתמיד הייתי מצטייד במטלית רטובה).

מה שהפתיע אותי הוא שלפעמים אפשר להוציא את הנייר גם מהחלק האחורי של המדפסת, במיוחד אם מדובר במדפסות גדולות. לכן אם לא הצלחתם להוציא את הנייר השלם, נסו גם להוציא אותו מהחלק האחורי במקום לתלוש אותו מכל מיני פינות…

המדפסת נכבית כל הזמן? שנו את מצב השינה

מסתבר שגם למדפסות יש מצב שינה… מדפסות שנכבות כל הזמן עושות את זה כדי לחסוך בחשמל, אבל חלק מהן נכבות באופן שלא מאפשר למחשב להדפיס והן יופיעו כלא זמינות…

בחלק מהמדפסות אפשר למנוע מצב של "שינה עמוקה" (לדוגמה, Deep Sleep אצל Brother) ואז המדפסת תתעורר כשתרצו להדפיס. באחרות אפשר לקבוע שהמדפסת תיכנס למצב שינה אחרי יותר זמן או שהיא כן תתעורר ממצב שינה דרך המחשב (Auto Power On אצל Cannon).

סתימת ראש דיו

שנים שאני לא משתמש במדפסת דיו, אבל כשכן השתמשתי במדפסות דיו צבעוניות, ראשי דיו היו נסתמים לי כל הזמן ואז היו יוצאים צבעים משונים.

היום זה עדיין יכול לקרות אם לא משתמשים במדפסת על בסיס קבוע.

יש כל מיני דרכים לפתוח סתימות בראשי דיו, אבל חשוב להיות זהירים: הנה מדריך מצולם של HP בעברית.


דבר אחד שאתם יכולים לעשות כדי למנוע את הסתימות האלו הוא להדפיס לפחות דף אחד צבעוני פעם בשבוע. זה יעלה לכם פחות מלהחליף ראשי דיו…

בכל מקרה, אם אתם לא מדפיסים יותר מדי, אולי הגיע הזמן לעבור למדפסת לייזר בטווח הביניים של המחירים (לא אלו של כמה מאות שקלים) או לחשוב על דרכים בהן תוכלו להדפיס פחות (לדוגמה, מעבר לחתימה דיגיטלית בלבד עבור קבלות).

מדפסת "מתה"

בדרך כלל אם זו תקלה מכוונת של היצרן תקבלו איזושהי שגיאה (אי אפשר להדפיס, נגמר הדיו וכו'). כשתנסו להחליף דיו או להוסיף נייר, תגלו שהשגיאה חוזרת, וזה המקום להתחיל לחשוד…

אבל יש גם מקרים שבהם המדפסת פשוט לא מגיבה למרות שהיא נדלקת. האינדיקציה הכי טובה הוא כנראה הגיל של המדפסת.  מדפסות ממש זולות מחזיקות פחות מחמש שנים. רק מדפסות משרדיות גדולות מחזיקות בדרך כלל יותר מחמש שנים.

ויש כמובן גם יוצאים מהכלל. לי למשל הייתה HP זולה שליוותה אותי בנאמנות שנים ארוכות, אבל ה-HP שקניתי אחריה הייתה ההפך הגמור (וגם בנויה בצורה איומה)… הביקורות לא תמיד מועילות ולכן לפעמיים זה פשוט עניין של מזל.

עזרתי לכם? אשמח שתגיבו.

לא עזרתי לכם?!  רשמו מה הבעיה ואנסה לעזור…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן