הערה : Zeit^2 זמין גם עבור המחשב.
סקירה מהירה של כמה משחקי לייב מעניינים (ארקייד + אינדי). וכשאני אומר חדשים אני לא מתכוון להמרות כמו אקסמן או Quake Arena. למעט אסטרומן, אני מציין מראש שלא רכשתי את הגרסאות המלאות עדיין או שאני פשוט לא מעוניין לרכוש, אבל יש לי תחושה שהגרסאות המלאות לא יותר מדי שונות.
Raskulls (תאימות אחרונית ליורשות של ה-360) המשחק החדש של יוצרי אקוס (וכמובן Fruit Ninja) – המשחק אמנם לא קיבל ציונים כל כך גבוהים , אולי בגלל שבסך הכול הוא די פשוט ואולי בגלל שהוא מיועד בעיקר למולטיפלייר ונגמר די מהר אם משחקים את הקמפיין הראשי שלו בלבד . (כן, אני צריך לקנות עוד שלט מתישהו…). בכל מקרה, לדעתי מדובר באחלה משחק שהוא בעצם שילוב של פלטפורמה ומירוצים עם קצת תיבול של Mr Driller. בגדול המטרה היא לעבור מסלול של מכשולים , אבל בדרך צריך לחפור בכל מיני סוגי בורות או לעמוד בתנאים מסוימים כמו שימוש קבוע בטורבו. יכול להיות שהמשחק המלא יהיה קצת קצר בשבילי, אבל בשביל 10$ אני בטוח שהוא יהיה מהנה יותר מכל מיני סרטים מיותרים שנגררתי לראות בקולנוע (סקייליין, אני מדבר אליך!).
AstroMan (לא זמין יותר) – כן, אתם יכולים לחשוב שמדובר במשחק עם השם הכי ג'נרי ומטופש בפוסט הזה, אבל מדובר במחווה אחת גדולה לכל משחקי Apogee הנושנים. בכלל, מדובר באחד ממשחקי האינדי הכי איכותים שיצא לי לשחק בהם ואני בטוח שרק בגלל חוסר תיאום הוא לא נכנס ל – Indie Uprising (מבחר של משחקי אינדי ששוחררו בסביבות דצמבר – תחילת ינואר ואמורים היו להיות איכותיים במיוחד ) , כי הוא בהחלט מעל הליגה הממוצעת שם.
אתם משחקים בתור אסטרונאוט שנתקע בחלל החיצון וצריך למצוא את חלקי הספינה שלו כדי לחזור הביתה. בכל שלב יש לכם מספר מוגבל של יריות ואתם יכולים לאסוף עוד בדרך. מגוון האויבים כולל כל מיני חלזונות חלל, תולעים ושאר יצורים לא סימפטים. חוץ מאותם יצורים אין נפש חיה ובכלל אין במשחק בעצם שום דיאלוגים, מה שרק מגביר את הדימיון ל – Crystal Caves ודומיו. במקום לאתגר אתכם עם כל מיני מפתחות ושערים, השלבים פרוסים לפניכם, ואתם רק צריכים למצוא איך להגיע למקומות שנראים הכי פחות ברי השגה (שם בדרך כלל גם נמצאים השיפורים). כמובן שעל מנת להגיע אל חלק מהם צריך להשתמש בשיפורים משלבים קודמים, אבל אין אף פעם את התחושה שאתם לא מבינים מה המשחק רוצה ממכם לעזאזל… היו הרבה אתרים שהשוו את המשחק ל – Metroid, אני לא ממש אוהד גדול של הסדרה, אבל גם בלי לעשות את ההשוואה הזו, מדובר במשחק מצוין שעולה בסך הכול 3$ (או 240 נקודות) ומצליח להיות מספיק מאתגר גם ברמת הקושי הבינונית.
Zeit^2 – כן, הגיע הזמן שהקטע של הרצה אחורה וקדימה של הזמן יגיע גם לז'אנר משחקי היריות הדו מימדיים . המשחק מתנהל כמו כל משחק חלליות אחר למען העובדה שאויבים מסוימים שעוברים אתכם יורידו לכם כוח ועל מנת לחסל גם אותם תוכלו לחזור אחורה בזמן ולהשלים את המלאכה בלי לדאוג יותר מדי לפרדוקסים של הזמן (למעשה תשלטו בהעתק נוסף של עצמכם בעוד ההעתק הראשון עושה בדיוק את מה שהוא עשה קודם). ישנם גם אויבים שמתחבאים בתוך רצף הזמן חלל ואי אפשר בכלל לגעת בהם בלי לחזור אחורה.
בZeit יש המון מצבי משחק (בדמו יש רק שניים), מוזיקה נהדרת ושליטה קלה מאוד, אז מה בדיוק מונע ממנו להיות משחק ששווה 10$ בלי לחשוב פעמיים? מסיבה בלתי ברורה, קצב הפריימים בוגדני משהו וכשיש יותר מארבעה חמישה אויבים על המסך, הוא מאט כאילו מנסים להריץ אותו לכל הפחות על 1 Playstation. כל עוד אין דמו לגרסת הPC, הוא ישאר אצלי בעדיפות שניה, או עד שייצא Patch שיפתור את הבעיה (איזה כיף שגם גרסאות Trial מקבלות עדכונים).
Alpha Squad – (זמין לאנדרואיד) – משחקי האינדי הכמעט אחרון ששוחרר במסגרת ה – Indie Uprising. אין ספק שמדובר באחד המשחקים הכי מרשימים גראפית שנראו בסצינה, אבל כשמגרדים את הפלקט החיצוני, מגלים משחק יריות די בסיסי עם אויבים טיפשים שרצים ישר לעבריכם וגורמים לכך שאפשר לצלוף בהם מהמקום. במהלך השלבים השונים צריך גם להיכנס לכל מיני חדרים , להשתמש בחפצים או לדבר עם דמויות אחרות, אבל בסך הכול רוב האקשן הוא עדיין מהסוג הטיפשי מאוד. המשחק מיועד בעיקר למשחק שיתופי סטייל Left 4 Dead (פשוט תחליפו את הזומבים בסתם רוצחים עם מסכות סקי) , ואני מניח שבמצב הזה הוא הרבה הרבה יותר מהנה.
Grapple Boy (לא זמין יותר) – משחק שלא זכה להרבה צומת לב, אבל נראה לי מעניין בגלל הקונספט הדי ברור (לפי תמונת השער) של היצמדות לקירות באמצעות הלשון. החדשות הטובות הן שזה עובד והמשחק באמת מזכיר קצת את Super Meat Boy בקטנה, החדשות הרעות הן שהשליטה הרבה פחות טובה וזה מספיק קשה לנסות לנחות במקום הנכון גם בלי להשתמש בלשון… המחיר של 1$ / 80 נקודות בלבד אולי נראה מפתה, אבל אני לא רוצה לחשוב על העוגמת נפש שתיגרם לי בשלב 10 כשהמשחק יתחיל להיות בלתי אפשרי, כנראה שלא באשמתי….
כמובן שלא שכחתי את משחק האינדי הכי מדובר של הזמן האחרון, Cthulhu Saves the World, הRPG הפארודי השני של יוצרי Breath of Death Vii. אני אקדיש לו פוסט בפני עצמו, מדובר בעוד משחק שכבר חצה מזמן את גבול קהילת האינדי וזוכה לשבחים גם מאתרים כמו יורו גיימר.