כמה עולה זום בלי הגבלת זמן ומהן האלטרנטיבות?

אחת מהמגבלות הכי מעצבנות של זום היא מגבלת הזמן של 40 דקות. אומנם אפשר להתחיל את השיחה בדיוק עם אותו הקישור, אבל זה לא תמיד נוח ויכול להיות מעצבן אם מתזמנים שיעור פרטי או משהו דומה.

כמה עולה זום בלי הגבלת זמן?

העלות של זום מקצועי ללא הגבלת זמן (זום פרו) הוא 149$ לשנה או 16 דולר לחודש (את האפשרות הזו רואים רק אחרי שלוחצים על הכפתור של Buy Now בעמוד הזה).

באופן תיאורטי כל פגישה במנוי הזה יכולה לקחת עד 30 שעות! אבל מה שיותר מעניין הוא שאתם מקבלים 5 ג'יגה בייט של הקלטת השיחות שלכם.

האם Zoom Pro שווה את המחיר? לדעתי האישית אם אתם מורים פרטיים או בעלי מקצוע חופשיים שמנהלים שיחות קבוע דרך הזום, "זום פרו" נראה הרבה יותר מקצועי מאשר להתחבר שוב 10 דקות לפני סוף הפגישה.

זום למשרד החינוך

אם אתם מורים במשרד החינוך, כנראה שאתם כבר יודעים שיש לכם גישה לזום ללא הגבלת זמן באתר הייעודי של זום. סביר גם שאתם יכולים גם לפתוח משתמש בעצמכם דרך הטלפון או תעודת הזהות בתוך המערכת בלי לבקש גישה מיוחדת מהמקום בו אתם עובדים. (יש גם אופציה לחיבור מהיר ב-SMS).

מה עם אלטרנטיביות?

כמו כל דבר, תמיד יהיו מתחרים. כרגע המתחרה הכי גדולה של זום בשוק המקצועי בארגונים היא Microsoft Teams ואם יש לכם Windows 11, סביר להניח שאתם אפילו לא צריכים להוריד אותה (למרות שאולי שווה לעדכן אותה מחנות האפליקציות).

הגרסה החינמית של Teams נותנת לכם פחות או יותר את מה שזום נותנת לכם בגרסת הפרו.

החיסרון הוא שלא כולם רגילים לממשק של Teams שהיא אפליקציה שנועדה בין היתר גם לניהול של קבוצות. מצד שני הממשק שלה הוא בעברית וגם הרבה פחות מסובך מאשר פעם.

אגב, אם העזרה שאתם מקבלים היא באנגלית, אתם יכולים ללחוץ למטה ולבחור בעברית

Whatsapp

מן הסתם הדרך הכי פשוטה והכי זמינה להתחיל שיחת ווידאו עם עוד כמה אנשים היא באמצעות Whatsapp. אין כאן את כל התכונות המתקדמות כמו לוח ציור או הקלטת שיחה, אבל אם כל מה שאתם צריכים לעשות זה לעלות לשיחה משותפת, האופציה הזו בהחלט שימושית.

במחשב  ניתן לקיים שיחות רק באפליקציה (לא ב-Whatsapp Web).

כל מה שצריך לעשות זה לגשת אל "צ'אט" בצד, ללחוץ על סימן הפלוס ולבחור את מי שאתם רוצים לנהל אתו שיחה. ברגע שתתחילו לסמן אנשים תוכלו לבחור בין צ'אט רגיל לבין צ'אט קולי.

בטלפון:

  1. ניגשים ל"שיחות".
  2. לוחצים לחיצה ארוכה על כל איש קשר שרוצים לצרף לשיחה עד שיהיה לידו סימן V
  3. בוחרים למעלה ב"יצירת קישור לשיחה" ומוודאים שהאפשרות היא "שיחת ווידאו"

אם אתם רוצים להתחיל שיחת וידאו בתוך קבוצה זה אפילו יותר פשוט, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבחור את סימן המצלמה בצד ימין כשאתם נמצאים בתוך הצ'אט הקבוצתי.

אפשרות אחרת היא להתחיל שיחה עם אדם אחד ואז לצרף עוד אנשים בזמן שהשיחה בין שניכם כבר מתקיימת דרך סימן הפלוס הקטן עם האייקון של הטלפון.

היתרון הגדול של Whatsapp בטלפון טמון באיכות הרבה יותר טובה של וידאו בזכות העובדה שמצלמת הטלפון שלנו (גם הסלפי) היא הרבה יותר טובה משל מצלמת הרשת הממוצעת.

Google Meet

ל-Google Meet יש ממשק בסגנון אתר אינטרנט ("וובי") ולכן אפשר להשתמש ממנה בכל מקום.  שיחות 1 על 1 לא מוגבלות בזמן ושיחות של 3 משתתפים ומעלה מוגבלות לשעה.

היתרון הגדול ביותר של Google Meet הוא בממשק שלו שמזכיר מאוד את זה של זום, כמו Microsoft Teams, גם הוא בעברית, וניתן למצוא עזרה בכמה לחיצות עכבר.

Messenger (אפליקציה)

ניתן להשתמש גם ב-Messenger כדי להתחיל צ'אט קבוצתי

1.נכנסים לאפליקציה של Messenger

2.לוחצים על Calls

3.לוחצים על סמל המצלמה למעלה בצד ימין

4.לוחצים על Start a new group video call

כמובן שהיכולות של מסנג'ר קצת מוגבלות, אבל בגלל שכמעט לכולם יש את האפליקציה הזו, זה יכול להיות פתרון סופר פשוט.

אפשר גם לעשות את זה במחשב, אבל רק אם מורידים את האפליקציה של Messenger לחלונות / מק (כן, יש כזה דבר).

Jitsi Meet

Jitsi Meet היא תוסף לכרום ואפליקציה לשיחות וועידה בקוד פתוח. היא די בסיסית, אבל היכולת שלה להתממשק עם יומן גוגל הופכת אותה לשימושית למדי. אפשר גם לחבר אותה אל פלטפורמת Slack לניהול משימות בצוותים או אפילו אל האתר שלכם (דורש קצת ידע טכני או תוסף לוורדפרס).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן