הביקורות התפרסמו במקור ב"נוסטלגיה ולתמיד" בשינויים קלים
משחקי ספורט ואולימפיאדה למיניהם היו קיימים פחות או יותר מראשית ההיסטוריה של משחקי הווידאו, מ-Track and Field של קונאמי בארקייד (ובמגאסון / נינטנדו) ועד משחקי האולימפיאדה על האטארי שדרשו מאיתנו "לפרק" את הג'ויסטיק.
גם במחשב האישי לא היו חסרים משחקים כאלו והשאלה את אלו מהם אתם זוכרים תלויה באופן לא ממש מפתיע בשנים בהם גדלתם. למשל, אם גדלתם על הקומודור ודומיו, יכול מאוד להיות שאתם זוכרים את משחקי הספורט והקיץ של Epyx (שיותר מאוחר הוציאו את "קליפורניה גיימס"), אבל אם גדלתם על משחקי הווידאו של שנות ה-90, משחקי "אולימפיאדת הקיץ" ו"אולימפיאדת חורף" שלכם היו כנראה Summer & Winter: Olympic Challenge (שני משחקים שונים).
המשחקים האלו פותחו על ידי Mindspan שהיא חברה לא מאוד מוכרת, אבל Accolade שפיתחה ושיווקה עשרות משחקים שונים באותה התקופה (כולל "Test Drive" היא זו שהפיצה את המשחקים) נתנה להם כנראה בוסט קצת יותר רציני.
אולימפיאדת קיץ
המשחק אוליימפיאדת קיץ יצא לאחר המשחק "אולימפיאדת חורף", ולדעתי האישית הוא הטוב יותר מבין השניים.
במשחק תתחרו במספר ענפי ספורט קיציים (טוב,אולי בארץ אין בעיה להתאמן בהם גם בחורף :P) שמונה במספר:
קליעה למטרה – יש לפגוע במטרה כמה שיותר לכיוון המרכז כאשר הכוונת רועדת.
שייט קייקים – יש לעבוד דרך השערים כדי לקבל את מלא הנקודות ולסיים את המסלול (אסור לפספס יותר מ2 שערים,עד כמה שאני זוכר)
רכיבה – יש לרכב על הסוס , ולדלג איתו מעל המשוכות.
קפיצה מעל משוכות 400 מטרים – צריך לרוץ במהירות גבוהה וגם לקפוץ מעל המשוכות.
זריקת מוט – יש לרוץ , ולזרוק את המוט כמה שיותר רחוק מנקודת הקצה (ע"פ חישוב הזווית של זריקת המוט)
קפיצה לגובה (ללא מוט) – יש לקפוץ מעל הגובה המסומן מבלי להפיל את הקורה.
קפיצה לגובה (עם מוט) – דומה לקפיצה לגובה,אבל עם גבהים גבוהים יותר שכמובן ניתן להגיע אליהם רק בעזרת המוט.
רכיבה על אופניים – יש לרכוב במהירות עד קצה המסלול מבלי לסטות ממנו.
כמו שכבר הבנתם,אלו לא ענפי ספורט רגילים בארץ עבור רובינו, אבל בשביל זה קיים המשחק. רוב התחרויות משלבות בין מעיכת כפתורים שדורשת בעיקר אימון לאצבעות לבין ניווט או לחיצה על מקשה הפעולה בזמן הנכון. למשל, בריצת המשוכות יש לרוץ מהר ע"י לחיצה חוזרת על מקש האנטר,אבל צריך גם לדעת מתי לקפוץ. לעומת זאת ,בקייקים המהירות מושגת בקלות (חץ למעלה),אבל הניווט קשה יותר.
כאמור, השליטה ברוב המשחקים קלה אחרי שמסתגלים,אבל תמיד אפשר לשבור שיאים שחשבתם שאי אפשר לעבור, ופה טמון כוח המשיכה האמיתי של המשחק. (בסך הכול הוא לא מאוד קשה)
הגראפיקה במשחק מאוד מושקעת ומשתמשת ביכולת של כרטיס ה-ה-VGA להציג 256 צבעים (אני מזכיר,השנה היא 1992!). כל המתקנים והאתלטים נראים אמיתים לחלוטין. אם מתעלמים לשנייה מהפיקסלים, אין ספק שהמשחק היה פורץ דרך בתחום הגראפיקה (יש אפילו חלקים שמשתמשים בפוליגנים בסיסיים מאוד), במיוחד לאור מחשבים כמו האמיגה שהיו חלשים יותר מהבחינה הזו (למרות שבדיעבד הסתבר לי שהמשחק כן יצא למגה דרייב, שהיה די דומה לאמיגה, אף על פי שאין מקום להשוות בין שתי הגרסאות מבחינת הגרפיקה ואיכות האפקטים).
גם הצליל בולט לטובה,המוסיקה מתאימה מאוד ומושמעת בדיוק מתי שצריך אותה (לא בתחרויות עצמן) והאפקטים ריאליסטים למדי: ניתן לשמוע את קולות המאמץ של האתלט ואת החתירה או צליל הטלת המוט. (וכל זה אגב בנפח של פחות משני מגה, נפח של פחות מתמונה שמצלמים בטלפון…).
חוץ מכל התכונות הנפלאות האלו שמביאות למשחק ציון גבוה מאוד אצלי, ניתן גם לשמור את השיאים, וכך כמה חברים יכולים לשמור על התארים שלהם בכל התחרויות,שלא לדבר על המדליות שגם הן נשמרת בסטטוס של השחקן!
אולימפיאדת חורף
תוכלו למצוא את הסיקור על אולימפידת החורף בגרסה השמורה של נוסטלגיה ולתמיד (לא אני כתבתי אותה)
איפה אפשר לרכוש את המשחק?
תוכלו לרכוש גם את אולימפיאדת קיץ וגם את אולימפיאדת חורף ב-GOG.