נינטנדו ישראל תערוך שני ערבים שיוקדשו למשחקי אינדי ישראלים

רוצים לשמוע הרצאות על פיתוח משחקים ישירות מהיוצרים? נינטנדו ישראל הכינה לכם שני ערבים מיוחדים שיוקדשו לארבעה משחקים ישראלים.

תעשיית משחקי האינדי הישראלית פועלת בהצלחה רבה כבר יותר מעשור, אבל הקהל הרחב לא תמיד נחשף ליוצרים שלפעמיים עובדים ימים ולילות כדי להביא לנו את המשחקים שלהם שחלקם זוכים להצלחה לא מבוטלת בכל העולם.

גררים

אני זוכר שב-2012 המשחק The Splatters יצא לאקס בוקס 360 וזה היה טירוף מוחלט מכיוון שהשיווק של המשחק ממומן בחלקו על ידי מיקרוסופט ולמעשה היה מדובר במשחק הישראלי הראשון שיצא לקונסולה כלשהי.

מאז יצאו כמה עשרות משחקי אינדי לקונסולות השונות, למרות שרוב המשחקים הישראלים הם עדיין משחקי מובייל.

אבל די עם שיעור ההיסטוריה שלי (אני נוטה לפעמיים להיות קצת יסנטימנטלי) : נינטנדו ישראל (או יותר נכון, ת'ור גיימינג) הודיעה שהיא תערוך שני ערבים המוקדשים משחקי אינדי ישראלים.

אז את מי נוכל למצוא שם?

ביום רביעי 8.5  (מחר!) בין 18:00 ל-20:00 יתארחו יונתן טפרבר ואורי וגונן גוטהולץ:

יונתן יספר איך עיצבו ויצרו את Grime, משחק דו מימדי בסגנון Souls Like.

אורי וגונן יספרו על Toodee and Topdee, משחק מעניין ומקורי שיצא לי לשחק בו ומתנהל בו זמנית ממבט צד (כמו הרבה משחקי פלטפורמה) וממבט עליון בדומה למשחקי פאזלים.

אגב, שני המשחקים מתורגמים לעברית באופן מלא!

בעוד שבוע (15.5), גם בין שש לשמונה בערב יתארחו אורן רובין ואמיר בלום. אורן רובין יספר על Lost in Play, משחק פאזלים לכל הגילאים שזכה לשבחים מקיר לקיר.

אמיר בלום יספר על Scramballed, משחק טניס שלא יצא לי להתנסות בו (ואולי אני צריך להכות על חטא) ובו אתם מתחרים בגרסה פרועה של טניס שמזכירה יותר מיני-גולף

אגב, יש עוד רשימה יפה של משחקים ישראלים או ישראלים למחצה שיצאו לסוויץ' ביניהם Ori and the Blind Forest והמשכו Ori and the Will of the Wisps . עוד משחק קצת פחות ידוע בז'אנר האימה הוא In Sound and Mind וגם Of Bird and Cage שלא יצא ל-Switch, אבל זמין בסטים.

שני הערבים האלו מתקיימים בחסות איגוד מקצועות האנימציה, אבל באופן כנראה לא מקרי ב-15.5.24 מתקיים גם הכנס השנתי של איגוד מפתח המשחקים בישראל, Gamis Annual Conference 2024. הכניסה לכנס הנ"ל לא בחינם ותקופת ההרשמה המוזלת כבר הסתיימה, אבל אם אתם מפתחי משחקים או רוצים להיות מפתחי משחקים, אני יכול להגיד לכם שבתור מי שביקר כבר ב-2-3 כנסים, זו הזדמנות מצוינת להיחשף למובילי התעשייה ולהבין בדיוק לאן היא הולכת.

נ.ב

ליצירת המשחקים היו שותפים עוד מפתחים רבים שלא יכולתי לציין את כולם כאן (אולי כשיהיה לי זמן להקדיש פוסט נפרד).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן