טימו (Temu) – שופינג בזול או אפליקציה מסוכנת שתמכור לכם חתול בשק?

אנחנו כבר רגילים שאתרים כמו שיין או אלי אקספרס מופיעים בתוצאות החיפוש בגוגל, לפעמיים בתוצאות הרגילות ולפעמיים כפרסומות עם המוצר שחיפשנו (או מוצר דומה) והמחיר שלו.

אתר נוסף שהצטרף לשני והפך ללהיט הוא אתר Temu הסיני (למרות שההנהלה יושבת דווקא בארה"ב). חלק מהמוצרים בטימו (או טמו) זולים באופן מחשיד גם לעומת האתרים הזולים שאנחנו מכירים כמו עלי אקספרס ושיין ותתקשו מאוד למצוא בו מוצרים שעולים יותר משלושים דולר.

כיצד טימו יכולה להציע מחירים נמוכים כל כך?

טימו החליטה החלטה אסטרטגית למכור את כל המוצרים שלה ב-30% מהמחיר הרגיל שלהם מתוך מטרה לתפוס כמה שיותר נתח שוק, ואמריקה תחילה. יחד עם זאת, לפני נתוני כלכליסט, גם בישראל היא צברה פופולאריות ולמרות שהיא יושבת על אותו נתח שוק של שיין, מספר ההזמנות פר משתמש הוא גדול יותר וגם זמן השימוש.

אגב, כל זה כן פוגע בעסקים והחברה שמחזיקה בטימו, PDD Holdings, עוד לא ממש הצליחה להרוויח ממנה.

האם הביקורות בחנות האפליקציות באמת משקפות את Temu?

עדיין קל יחסית לבצע מניפולציות על ביקורות בגוגל וגם בחנויות האפליקציות. גוף עצמאי בשם BBB שבודק את מידת שביעות הרצון של צרכנים ביבשת אמריקה מראה דירוגים הרבה יותר נמוכים. 2.5 מתוך 5 כוכבים בממוצע. רוב התלונות הן על רמת השירות או מוצרים באיכות נמוכה. (כמו תמיד, זול עולה ביוקר).

דירוג נמוך temu

מה חושבים הגולשים הישראלים?

המקום הכי טוב לחפש ביקורות של ישראלים על טימו הוא בקבוצות הפייסבוק השונות. חלק מהן כמו "טמו ישראל הקבוצה הרשמית" אולי נראות כאילו הן מייצגות את טמו, אבל לא נראה שמישהו מטמו באמת מבקר שם. קבוצות פייסבוק הן גם משהו שאין עליו ממש בקרה לעומת דפים עסקיים וכל אחד יכול להחליט שהוא "קבוצה רשמית".

גם כאן התלונה הכי נפוצה היא על שירות לקוחות ובעיה בהחזרת מוצרים, אם כי חלק מהגולשים טוענים שדירוג נמוך של חווית השימוש פותח אוטומטית אפשרויות תמיכה, טקטיקה די מלוכלכת אם תשאלו אותי.

אחרים טוענים שחלק מהמוצרים היו באיכות טובה, אבל אחרים באיכות נמוכה או שהם הגיעו קרועים ובאריזות לא שלמות.

חשוב לציין שעל מנת לספק כל כך הרבה מוצרים, טימו משתמשת בספקי ייצור בהיקפים גדולים מאוד (נראה עשרות אלפים), אפילו יותר מאלו שאנחנו רגילים אליהם במזרח הרחוק. במצב כזה אין פלא שבקרת האיכות נפגעת.  כל זה אגב מדאיג מאוד את ארה"ב, אבל יותר בשל הפגיעה האפשרית בכלכלה האמריקאית.

עוד תלונה נפוצה היא על נקודות חלוקה: הרבה אנשים טוענים שהחבילה הגיעה למקומות רחוקים מהם, אחרים אומרים שדווקא עם שליח ההזמנה הגיעה מהר. שתי שיטות המשלוח אגב כמעט זהות בזמן ובטווח האפשרי שלהן.

האם temu באמת מעבירה פרטים רגישים?

האמת היא שאי אפשר לדעת… ההנהלה של טימו יושבת בבוסטון, אבל במקור זוהי חברה סינית, והיו לא מעט פרשות מסביב לחברות סיניות בהקשר של גניבת מידע.

מלבד זאת גוגל הקפיאה את האפשרות להוריד את הגרסה הקודמת של Temu (Pinduoduo app) בחודש מרץ 23 לאחר שמומחי אבטחה טענו שהיא ניגשת לכמויות עצומות של מידע פרטי ויכולות לעקוף את ההגנות השונות של מכשירי אנדרואיד, כולל טביעות האצבע של המשתמש.

למרות החשדות נגד האפליקציות ותביעה שנפתחה בארה"ב, טימו כמובן טוענת שהיא לא מעבירה שום פרטי אשראי לגורם צד ג', אבל הבעיה היא שאם זה כן ייקרה לכם, יכול להיות שתגלו את זה מאוחר מדי.

ואגב, אם כבר בתביעות עסקנין, טימו ושיין נלחמות אחת בשנייה באמצעות תביעות נגדיות כבר לא מעט זמן. מצד אחד, שיין טוענת שטמו העתיקה ממנה סימנים מסחריים וניסתה להטעות גולשים ברשתות חברתיות. טמו מצידה טענה ששיין ניסתה לפגוע בה באמצעות "שיטות של מאפיה".

לסיכום, השנקל שלי (my 2 cents)

בסופו של דבר אין מתנות חינם. אם אתם צריכים מוצרים "קטנים" שלא מייבאים בארץ, בדרך כלל תוכלו למצוא אותם בעלי אקספרס או באמזון יחסית בזול. בעלי אקספרס מחירי המשלוח גם הם זולים מאוד והרבה פעמיים העסקה משתלמת אפילו אם המשלוח יקר יותר ממה שאתם קונים…

temu לעומת זאת הוא אתר יחסית חדש וגם אם עכשיו הוא מאוד פופולארי, אי אפשר לדעת מה יקרה בעוד שנה או שנתיים ואם לא נגלה פתאום שבאמת היה פה סוס טרויאני.

אבל אם כן החלטתם לקנות דרך temu, הנה כמה טיפים שתמיד כדאי לאמץ:

  • אם כבר הורדתם את האפליקציה, הורידו אותה רק מהחנות הרשמית, ובכלל עדיף לרכוש דרך האתר במחשב.
  • העדיפו לשלם דרך PayPal או Google Pay שמגנות על פרטי האשראי שלכם, אפשר גם להשתמש בכרטיס אשראי נטען אם אין לכם גישה לערוצי התשלום האלו
  • הזמינו בהתחלה מעט מוצרים, רק ליתר ביטחון
  • בדקו שהמחיר בעגלה מתאים למחיר שראיתם בפועל בדף המוצר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן