נראה שאי אפשר לשים היום את סמן העכבר שלכם או את האצבע באיזשהו מקום באינטרנט בלי להיתקל ב-ChatGPT. מדובר בבינה מלאכותית המאפשרת שיחה אנושית וקבלת תשובות לשאלות כמעט בכל נושא ובכל תחום באמצעות ממשק טקסט פשוט.
נכון, לפני ChatGPT היו כבר בינות מלאכותיות כמו Dall-E שעשו דברים מעניינים ביותר כמו למשל הפקה של "יצירות אומנות" חדשות (אגב, שתיהן פותחו על ידי אותה חברה, OpenAI), אבל הבוט של ChatGPT היא כאמור הרבה יותר פשוטה לשימוש ומחזירה תוצאות שעל פיהן הן לא פחות ממדהימות.
למעשה, יש כבר היום מתכנתים שעושים בה שימוש על מנת לכתוב חלקים של קוד ואפילו משחקים פשוטים כמו סנייק. היא הצליחה להכניס אפילו את חברת גוגל ללחץ: בעוד גוגל מספקת תשובות בעיקר על סמך ציטוטים מאתרים אחרים, ChatGPT משיבה תשובות מקוריות על סמך ידע קיים ויש סיכוי לא רע שחלק גדול מהגולשים יעדיפו להשתמש בו.
תוכן עניינים:
ChatGPT להורדה, יש דבר כזה?
כן, למרות שאתם יכולים להיכנס ל-ChatGPT דרך העמוד הרשמי (שימו לב שיש המון אתרים מתחזים), אבל יש גם את אפליקציית ChatGPT להורדה. אין לה יתרונות ספציפיים, אבל היא טיפה יותר נוחה ולא תצטרכו כל פעם להיכנס לדפדפן.
ChatGPT להורדה דרך החנות של appstore
מן הסתם אתם עדיין חייבים להיות מחוברים לאינטרנט כשאתם משתמשים בהן
האם יש 4/3.5 ChatGPT בעברית?
התשובה הפשוטה היא כן, התשובה הארוכה היא "כן, אבל מוטב שתנמיכו ציפיות".
ChatGPT לומדת ומתפתחת בין היתר על סמך השאלות שאנשים שואלים אותה והאופן בו הם מגיבים לתשובות שלה במהלך השיחה (היא אפילו תבקש מכם פידבק). מן הסתם, יש הרבה פחות דוברי עברית מאשר דוברי אנגלית או שפות אחרות.
מעבר לזאת, האימון הראשוני שלה נעשה על ידי דוברי אנגלית שלא רק לימדו אותה את השפה, אלא באופן עקיף גם הטמיעו בתוכה ערכים מסוימים ומאפיינים תרבותיים. לכן (עד כמה שאני הצלחתי להבין לפחות), גם אם היא מסוגלת להבין שאלות פשוטות בעברית ולענות עליהן, היכולת שלה לגרום לענות בצורה שתיראה לנו כדוברי עברית טבעית היא מוגבלת.
לכן, אפילו אם נשאל את צ'אט GPT באנגלית על תרבות ישראלית התוצאות יהיו מביכות כפי שאפשר לראות בכתבה המעניינת של "כאן 11" (בדקתי והקלדת השאלות בכתבה בעברית פולטת טקסטים אפילו פחות הגיוניים…):
Geko ו-Polym: הניסיונות הראשונים (והפחות מוצלחים) לעברת את צ'ט GPT
למרות שאין גרסה רשמית של ChatGPT בעברית, יש לפחות ניסיון אחד ליצור צ'אט בוט שמתבסס על הטכנולוגיה שלו בעברית בשם Geko. בינתיים התוצאה סבירה מינוס. הבוט עונה לא רע על הדוגמאות המוכנות מראש שמופיעות למטה, אבל לא יכול להשיב על שאלות פשוטות שניסיתי לשאול אותו כמו "איך להכין אורז?". או שהתשובות שלו מבולבלות או שהן פשוט נתקעות באמצע (למרות שגם ChatGPT עושה הפסקות קצרות בין המשפטים שהוא פולט).
אתר אחר הוא Polylm. הוא מיועד ספציפית לבעלי אתרים, מקדמי אתרים או אנשים שיווק. הוא משלב בין איכות סבירה (לא יצא לי לבדוק את הגרסה ששואבת נתונים עדכניים מהאינטרנט) לבין תרגום לא רע מהטקסט המקורי שנוצר באנגלית.(אפשר לדעת שהוא מתרגם מאנגלית ולא יוצר את הטקסט מראש בעברית כשרואים ביטויים שיש להם משמעות רק באנגלית).
בקשר למחיר: אם אתם זקוקים לטקסטים ארוכים יותר מ-500 מילה, כל מאמר או שאילתה יעלו לכם בערך שקל.
"רובי הבוט" – מרשים מאוד, אבל לא מושלם
"רובי הבוט" הוא בוט המבוסס על ChatGPT בעברית מלאה. יחסית לשירותים אחרים התחביר שלו טוב מאוד והוא גם מפיק טקסטים יחסית ארוכים ועדכניים. גם הממשק שלו נראה נהדר ואין ספק שהשקיעו בו הרבה מאוד מכל הבחינות.
גם על שאלות שקשורות לתרבות המקומית הוא יודע לענות גם לא רע. לדוגמה, הוא ידע לאתר לי תשעה זמרים פופולאריים בישראל, אבל לא נתן לי אינדיקציה על המקורות שלו או הציע לי הצעות יותר קונקרטיות לחיפוש, מה ש-ChatGPT דווקא כן ידע לעשות.
חוץ מזה, בשימוש חופשי רובי הבוט הוא מאוד מוגבל : נכון להיום אפשר לבקש ממנו בחינם עד 20 שאלות / פקודות בחודש ו-10 תמונות המתבססות על ChatGPT 3.5.
תמורת 20 ש"ח המגבלה תהיה בעיקר על פי מספר המילים (10,000) בלי מגבלה על כמות ההודעות ועד 30 תמונות בחודש. במסלול של 49 ש"ח לחודש כמעט ולא יהיו לכם מגבלות. אגב, 49 ש"ח הם עדיין פחות מה-20$ אותו מבקשים ב-OpenAI על ChatGPT 4.
בהקשר הזה חשוב לציין שרובי מיועד גם עבור עסקים שרוצים בוט וירטואלי חכם באתר שלהם ובמסלול היקר יש אפילו אופציה לשלב אותו בערוץ טלגרם.
מה השתנה ב-ChatGPT 4? איך הביצועים שלו בעברית?
ChatGPT 4 הוא שדרוג משמעותי לעומת ChatGPT 3.5. חברת Open AI מציעה אותו כחלק מגרסת הפרו שעולה 20$ לחודש, אבל יש אתרים שעושים בו שימוש ולמעשה מאפשרים לכם להשתמש בו בחינם (אם כי באופן טיפה יותר מוגבל).
יש לקחת בחשבון שהגרסה הרשמית מוגבלת עדיין לכל הידע שהמודל אסף לפני אפריל 2023.
אז איך מגיעים ל-ChatGPT 4 בלי לשלם? הכי פשוט לחפש "The New Bing בגוגל" ולאחר מכן ללחוץ על הכפתור שפותח את Edge. שימו לב שאתם יכולים לבחור אם אתם רוצים לקבל תשובות מדויקות יותר, יצירתות יותר או משהו באמצע.
אפשרות אחרת היא להשתמש בו ישירת דרך החיפוש בווינדוס:
מהניסיון שלי , התוצרים בעברית הרבה יותר טובים מאשר פעם. למרבה הצער הם עדיין לא מורכבים ויורדים לפרטים כמו התוצרים באנגלית. כמו כן, יש הבדל מהותי בין נושאים שיש להם מקורות בעברית ברשת ובין נושאים שיש להם מקורות בשפות אחרות.
Google Bard בעברית
החל מאמצע חודש יולי 2023 "גוגל בראד" מגיע "בעברית מלאה".
מהרשמים שלי ושל עוד לא מעט אנשים אחרים, העברית שלו טובה, אבל עדיין לא מושלמת (בלי קשר לחוסר דיוק בעובדות שהוא נושא כאוב אחר) והניסוחים מעט ילדותיים.
מעבר לכך, אם תרצו טקסטים ארוכים תצטרכו ללחוץ עליו כמה פעמים. ביקשתי טקסט באורך של 1,000 מילים, בהתחלה קיבלתי משהוא באורך של 250 ולאחר מכן באורך של 400 מילים. לכן אם אתם הולכים להשתמש בו כדי לכתוב מאמרים לאתרים או טקסטים אחרים , קחו את זה בחשבון.
אז מתי נראה תואם ChatGPT אמיתי בעברית?
הידע שלי לא מספיק מקיף כדי לענות על השאלה הזו, אבל אין ספק שלא רק המורכבות של השפה העברית מונעת יצירת צ'אט בוט מרשים, אלא גם העובדה שאנחנו שוק קטן מאוד ואין ממש הצדקה כלכלית לפיתוח כה יקר עבור פחות מ-15 מיליון דוברי עברית בישראל ובעולם (שחלק גדול מהם מדבר ומבין אנגלית לא רע).
כפי שקראתם, רוב הפתרונות היום מבוססים על ChatGPT בצורה כזו או אחרת ולכן יש להם מגבלות שקשה יחסית להתגבר עליהן (למרות שמחודש לחודש אני מופתע מחדש).
אבל למרות שמספר דוברי העברית הוא זעום ולכאורה אין ממש סיבה להשקיע בו, יש גם חדשות טובות: בשנתיים האחרונות עבדו ברשות החדשנות על איגוד חברות שיעסקו בפיתוח מודלים של שפה טבעית (NLP), (עליהם מבוססות רוב הבינות המלאכותיות האלו) בעברית וגם בערבית. לשם זאת עשו שימוש בכמות גדולה של טקסטים.
במקביל לכך גם בצה"ל פועלים לפיתוח של פתרונות דומים באמצעות מפא"ת (המנהל למחקר ולפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית), שם מבטיחים שהם יפתחו לקהל החדש, אבל נראה שבשלב הראשון הם ישמשו בעיקר בתחום המודיעין. למשל, כדי להפריד בין פייק ניוז שנוצר באופן מלאכותי לבין טקסט אותנטי.
אגב, אם כבר "פייק ניוז", לאחרונה פותח אלגוריתם "הפוך" בשם GPTZero שיכול לזהות אם טקסט נכתב על ידי A.I.. האלגוריתם בודק זאת על ידי בדיקה של אחידות הסגנון בין המשפטים (בני אדם נוטים יותר לקפוץ מסגנון לסגנון) והאם מדובר באופן כללי במשפטים פשוטים או לא. זו אולי אחת הסיבות לכך ש-ChatGPT אומנם יודע לתת מידע מדויק ורלוונטי בדרך כלל, אבל כשמבקשים ממנו להפיק טקסט יצירתי יותר, הוא נוטה להיות לפעמים מעט חסר מעוף…