חסימת אתרי אינטרנט בחינם לאייפון, אנדרואיד ולמחשב עם Blocksite

שירותים של חסימת וסינון אתרים לא חסרים, אבל רובם מתבססים על שירותים של ספקי האינטרנט שלנו. מעבר לעובדה שצריך לבקש את השירותים האלו באופן ספציפי, לפעמיים הם מפספסים וחוסמים גם אתרים לגיטימיים כדוגמת אתרים בשפות זרות.

כשהתחלתי לחפש על כל הנושא בעצמי הופתעתי שאין שירות פשוט שמאפשר לחסום אתרים עם סיסמה.

יש כמובן את נטספארק שנחשבת לאפליקציה מאוד מתקדמת וותיקה, אבל יש בה לא מעט הגדרות ואת Cold Turkey שחוסמת אך ורק אתרים על המחשב.

בנוסף לכך יש את Family Link של גוגל ואת Microsoft Family Safety שמיועדת לניהול של כל המכשירים במשפחה.

פתרון פשוט ונוח שלא הכרתי אותו נקרא Blocksite"". אפשר להתקין אותה על כל דפדפן (למעט אופרה) בנפרד או פשוט על Windows והיא זמינה גם כאפליקציה לאנדרואיד ולאייפון.

חשוב לי להדגיש שבאופן עקרוני היא לא מיועדת לסינון אתרים לשם הגנה בפני ילדים או בני נוער וכו', אלא כתוכנה לעידוד פרודוקטיביות ומניעת הסחת דעת.

כמובן שלא הסתפקתי בלקרוא עליה ובדקתי אותה בעצמי. למרבה הצער כפי שתוכלו לקרוא מיד, למרות שיש דברים שאהבתי בה, יש גם כמה דברים שפחות אהבתי…

כמה היא עולה?

חסימה בסיסית ללא סיסמה למספר מוגבל של אתרים (לא ברור לי בדיוק כמה ) היא בחינם, כדי להשתמש בתכונות מתקדמות יש לשלם 4 דולר לחודש בתשלום שנתי או 11 דולר בתשלום חודשי (יש גם תשלום מוזל לחצי שנה). אפשר גם לנסות את הגרסה המלאה ל-3 ימים.

Blocksite - טבלת השוואה

כדי לבדוק עד כמה היא טובה הורדתי אותה ל-Windows ונכנסתי לתקופת הניסיון. היא דורשת להכניס פרטי אשראי או להשתמש ב-PayPal (באפליקציות התשלום נעשה דרך אפל / גוגל) ולכן חשוב לזכור לבטל אותה אם החלטתם שלא להמשיך, אחרת היא תחייב אתכם בחיוב חודשי (בלי התחייבות כמובן).

החיוב נעשה ברמת החשבון ולכן לא צריך להגדיר את התשלום לכל פלטפורמה או דפדפן מחדש.

איך היא עובדת?

באופן די מפתיע הממשק שלה פשוט ביותר. בלחיצת כפתור תוכלו להוסיף כל אתר שתרצו.

כל ההגדרות המתקדמות נעשות דרך האפליקציות או התוספת לכרום למרות שגם התקנה פשוטה של התוכנה במחשב תחסום אתרים בדפדפנים בהם היא תומכת.

אם אתם משתמשים בה בכמה מקומות (כולל התוכנה לווינדוס והדפדפן), תוכלו גם להגדיר סנכרון.

הבעיה היא שאני לא מצאתי דרך להגן גם על התוכנה עם סיסמה. לכן אין בעצם שום בעיה לעבוד על עצמכם אפילו אם טרחתם לשלם עליה! ומכיוון שהתוכנה היא היחידה ששולטת על כל הדפדפנים במחשב בבת אחת (וגם על הטלפון אם הגדרתם סנכרון), זו בעיה רצינית, בלשון המעטה…

על פי התמיכה הם מוסיפים אפשרויות שונות וסביר להניח שזו תהיה אחת מהן, למרות שהם לא ציינו צפי.

לסיכום

יתרונות

  • אם אתם מעוניינים לחסום רק דפדפן אחד, מדובר באופציה זולה מאוד
  • ממשק נוח ופשוט
  • זולה יחסית לפתרונות אחרים בשוק, אין התחייבות

חסרונות

  • האפליקציה בטלפון לא נותנת לכם לדלג על הצעות התשלום גם אם נרשמתם באתר
  • כרגע מאוד קל לעבוד על השירות (ובעצם על עצמכם…) אם מתקינים את התוכנה לחלונות ואחר כך מפעילים את הסנכרון
  • לא ניתן להגדיר סיסמת מאסטר משותפת גם לאנדרואיד / אייפון וגם לכרום על המחשב
  • לא תומכת בחסימת אפליקציות בכלל

הורדות

הורדה ישירה של התוסף לכרום

הורדה של שאר הגרסאות

חסימת אתרים לאנדרואיד

חסימת אתרים לאייפון

2 Comments

  1. חסימה לא רעה בכלל מסופקת לי כחלק אינטגרלי של תוכנת האבטחה הכוללת למחשב. אתרים עם סיכון אינם נפתחים ומתקבלת הודעת אזהרה חמורה.
    בסלולר (אנדרואיד), אני מאוד מרוצה מאפליקציית החסימה החינמית בשם Messages (כדי שתעבוד צריך לבטל את זו המסופקת על ידי ספק הטלפון). היא עושה את העבודה מצויין – כשהמקור השולח (כולל גם מספרי טלפון) מופיע במסך אדום, אין ספק שמדובר בסכנת כניסה. בשאר, כשיש ספק, נדרש אישור וישנה גם אפשרות לחסימה תמידית בעתיד של המספר ממנו נשלחה ההודעה, או האתר, וחסימה של הכי גרוע- הודעות שנדחפות ממקור ללא מספר טלפון.
    אגב אגב בטלפון, הדפדפן כרום, בניגוד לפיירפוקס, חוסם לא רע הרבה מאוד אתרים שנחשבים ללא בטוחים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן