10 אפליקציות בינה מלאכותית שאתם חייבים להכיר ב-2024

למרות שלא בטוח שהבינה המלאכותית תשנה את האנושות כפי שמצפים ממנה, בהחלט יש מבחר גדול למדי של אפליקציות בינה מלאכותית לשימושים שונים.

היתרון הגדול של אפליקציות AI לעומת כל האתרים השונים שאתם יכולים למצוא בגוגל הוא קלות השימוש וכמובן היכולת להשתמש בהן מכל מקום ולא רק מהמחשב.

הנה 9 האפליקציות הטובות והנוחות ביותר לשימוש שמצאתי:

ChatGPT

אז איך אפשר שלא להתחיל עם האפליקציה בה' הידיעה? ChatGPT הוא עדיין מנוע ה-AI המרשים ביותר והוא יוכל לספק לכם תשובה כמעט על כל שאלה, בתנאי שאתם מודעים לכך שהוא לא מתעדכן בזמן אמת. לכן יכול מאוד להיות שאם תשאלו אותו שאלות מהשנה שנתיים האחרונות, הוא לא ממש יידע מה לענות…

בעוד הגרסה החינמית של ChatGPT היא 3.5, תמורת תשלום של 20$ תוכלו להשתדרג לגרסה 4 ולקבל עדיפות גם בשעות העומס ולהיחשף לתכונות חדשות. גרסה 4 מיועדת לשימושים יצירתיים יותר ולכן היא טובה יותר בכל מה שקשור למשל ליצירת סיפורים, ניסוח מכתבים ואפילו ניתוח של תמונות ויצירת קוד (כולל אתרי אינטרנט שלמים).

כמובן שאם אתם רוצים לעשות שימוש ביכולות המורכבות יותר יהיה לכם כדאי דווקא לעבוד במחשב דרך האתר הרשמי (המנוי תקף לשניהם).

ChatGPT  לאייפון

ChatGPT לאנדרואיד

Bing Chat

Bing Chat אומנם מתבססת על ChatGPT, אבל הוא מתעדכן בזמן אמת (בזכות האלגוריתם של Bing) וגם מציע תכונות של ChatGPT 4 ללא תשלום נוסף. למעשה, אתם יכולים לבחור באיזו גרסה תרצו להשתמש.

מהבחינה הזו, הממשק של האפליקציה מעט יותר נוח מזה של מנוע החיפוש ואתם יכולים להפעיל את המיקרופון או את המצלמה כדי לשאול שאלות או לבקש מ-Bing Chat לתת לכם תשובות על פרטים ספציפיים בתמונה.

למרבה הצער, החיפוש באמצעות תמונות רחוק מלהיות מושלם. למשל, הכלב שלי הוא פוינטר מעורב קטן, אבל בינג מתעקש שהוא דלמטי בגלל הנקודות השחורות לבנות. ואגב, אם אתם חובבי חיות יש אפליקציות כמו Dog Scanner ו-Cat Scanner שגם הן מבוססות באופן כזה או אחר על AI.

אפליקציית Bing Chat

עוד חיסרון של בינג הוא חוסר היכולת שלו לזכור צ'אטים קודמים (הוא כן יכול לזכור את החיפושים עצמם)

Bing Chat לאנדראיד | לאייפון

Claude

יש כאלו שנשבעים ש-Claude היא אחת מהבינות המלאכותיות הכי טובות שיש בעברית. לא ניסיתי את הגרסה המשופרת, אבל זו הרגילה כותבת לא רע בעברית ובאופן קצת פחות רשמי ופחות "מאונגלז" מהשאר. למרבה הצער בניגוד לבינג או Gemini, היא לא מתעדכנת בזמן אמת ולכן לא הייתי מבקש ממנה לכתוב או לקבל תשובות עם נושאים ממש עדכניים…

קלאוד לאייפון

מי שאין לו אייפון יכול עדיין להשתמש באתר של Claude

perplexity

פרפלקסיטי היא מערכת AI שמתמקדת בחיפוש ולכן מציגה חוויה קצת דומה לחיפוש גוגל ביחד עם AI (משהו שכבר קיים בחו"ל, אבל עוד לא הגיעה לארץ).

כדי להוריד את האפליקציה לטלפון חכם, לחצו על Download למטה בצד שמאל. יש גם אפשרות לשלב אותו בתוך כרום או גוגל.

לדוגמה, אם ChatGPT הרבה פעמים מסתיר את רשימת המקורות שלו או נותן איזו תשובוה מעומעמת, פרפלקסיטי כותב באופן ברור מאיזה אתרים הוא לוקח את המידע וגם מתעדכן בזמן אמת. תוכלו אפילו להשתמש בפונקציה של פוקוס (Focus) כדי לקבל תשובות שמתבססות על אתר או מקור ספציפי (כמו נניח מקורות אקדמאיים).

פרפליקסטי נותן לכם גם רשימה של שאלות ותשובות ספציפיות בנוגע למה ששאלתם אותו כמו שגוגל מציג "אנשים מחפשים גם".

משהו קטן וחשוב: אחרי שתפתחו משתמש, תקבלו לתיבת המיילים שלך 10 טיפים לשימוש במערכת, אחד ליום. זה טיפה מעצבן, אבל אפשר ללמוד מזה לא מעט….

AutoCap – הוספת כתוביות לסרטונים בסמארטפון

הוספת כתוביות לסרטונים בסמאטרפון יכולה להיות סיוט. AutoCap הופכת את כל זה להרבה יותר פשוט מכיוון שהיא מזהה באופן אוטומטי את מה שנאמר בסרטון. גם עם הצלחה של בערך 80% בעברית קל יחסית לתקן את הטעויות בלי להעביר את הסרטון למחשב ובחזרה.

החלק הקצת יותר מאתגר הוא לסנכרן את הכתוביות לתנועות השפתיים, מה שפחות רלוונטי במקרה של מדריכים או סרטונים שבהם לא צריך סינק מושלם.

במקום לספר לכם עוד עליה, הנה מדריך שמסביר עליה בכמה דקות:

הורדה לאייפון ואנדרואיד

Imagine ו-Dream – יצירת תמונות בקלות

שתי אפליקציות יצירת התמונות המובילות כיום בשוק הן Imagine ו-WOMBO Dream. שתיהן די דומות וידרשו מכם תשלום של 100 ומשהו ₪ לשנה אם תרצו לפתוח עוד פילטרים או סגנונות ולהיפטר מחותמת המים המציקה.

שתיהן לא ברמה של Midjourney שנחשב למחולל התמונות הכי משוכלל כיום, אבל הן הרבה יותר קלות לתפעול.שתיהן גם כנראה מנסות לקרוץ במיוחד לחובבי האנימה עם כמה וכמה סגנונות שונים.

יצירת תמונות מטקסט

אישית התחברתי יותר לממשק של Imagine והיא גם לא דרשה ממני רישום מעצבן כדי להתחיל להתנסות בה.

כמובן שכדי שהתמונות שלכם ייצאו כמה שיותר מרשימות עליכם לדאוג לפרט כמה שיותר, אבל גם עם תיאורים קצרים יחסית באנגלית תוכלו לקבל תמונות לא רעות.

Imagine לאנדרואיד | לאייפון

Dream לאנדרואיד | לאפל

טוב גם לדעת שאם יש לכם את Canva בגרסת הפרו אתם יכולים להסיר באמצעות האפליקציה שכבות או פרטים ספציפיים מתוך תמונות באמצעות מנוע ה-AI ואפילו להוסיף כל מיני דברים לתמונות קיימות. יחד עם זאת, Canva לא מסוגלת (לפחות לא בשלב הזה…) ליצור תמונות AI שלמות מטקסט.

Invideo

אפליקציה ליצירת סרטונים מתיאור טקסטואלי. בניגוד ל"סורה" של  OpenAI (שנכון לאמצע 2024 לא פתוחה לקהל הרחב), היא לא יוצרת את הווידאו מאפס, אלא לוקחת כל מיני קטעים ויוצרת מהם סרטון. התוצאה סבירה, אבל לא הייתי טורח לשלם על מנוי הפרימיום שמוריד את סימני המים והופך את היצירה של הסרטונים למעט יותר מהירה…

בגרסה החינמית יצירת ווידאו ליו-טיוב באורך של בערך 2 דקות לקחה לי בעצמה כמה דקות טובות. InVideo אומנם אמור לתמוך בעברית, אבל הוא עשה קצת בלגן בלשון המעטה והדיבוב של הסרטון היה בעצמו מלא בטעויות (למרות שהקול עצמו נשמע טבעי).

בקיצור, עדיף לעבוד באנגלית ולפרט כמה שיותר, וגם אז יהיה ברור שהסרטונים נחתכו מכל מיני סרטונים אחרים. גם אם תבקשו סרטון על לברדור יופיעו בסרטון גם כל מיני כלבים אחרים…

OpenAI לאייפון | לאנדרואיד

Loudly – להתנסות ביצירת מוזיקה עם AI בחינם

יש המון אפליקציות ליצירת מוזיקה באמצעות AI. חלק מהטובות שבהן כמו SoundDraw נעולות מאחורי חומת תשלום. אם אתם רוצים להתנסות באפליקציה סבירה, Loudly תעשה את העבודה והיא מספיק מגוונת כדי לקבל תוצאות שונות אחת מהשנייה.

אתם יכולים ליצור מנגינות של עד 30 שניות ולהוריד קובץ אחד בחודש. אם אהבתם, יש לכם חבילה נדיבה למדי ב-8$ לחודש (בערך 30 ש"ח) עם יצירות באורך של עד 3.5 דקות.

אפשר ליצור מנגינה על פי ז'אנר, אווירה, כלי נגינה, תקופה, מפתח מוזיקלי ועוד. אפשר גם להשתמש בטקסט כדי ליצור תוצאות יותר מדויקות. יש בעיקרון גם אפשרות ליצור שירים של ממש, אבל מה שיוצא הם יותר מלמולים שלא ממש ברור מה הם אמורים להיות…

אפליקציה לאנדרואיד | אפליקציה לאייפון

Otter AI – תמלול שיחות והרצאות חכם

Otter AI היא אפליקציה שעוזרת לכם להפיק את המקסימום משיחות עסקיות, ישיבות וכו'. היא מסוגלת להקליט את השיחה ולאחר מכן לענות על שאלת, להסיק מסקנות ואפילו לתמצת את מה שנאמר.

ניתן גם להשתמש בה עבור הרצאות באוניברסיטה בלי הצורך לתמלל באופן ידני וניתן לעזור לה על ידי סימון של משפטי מפתח (למרות שהיא יכולה "להוציא" אותם גם לבד).
כך זה עובד:

החיסרון של השירות של Otter נעוץ בכך שהוא מיועד כרגע רק לדוברי אנגלית. הוא אמור לזהות מבטאים אירופאים, כך שהוא עדיין יכול להיות יעיל למי שמבצע פגישות גלובאליות, ובין היתר ניתן גם לחבר אותו לזום (שלה יש פונקציית תמלול עצמאית משלה).

מבחינת תמחור, אתם יכולים להקליט כ-30 דקות בכל פעם עד לאורך כולל של 300 דקות בחודש. תמורת 10$ בחודש תוכלו כבר להקליד כ-90 דקות ואורך כולל של 1200 דקות בחודש.

Otter AI לאנדרואיד | לאייפון

ELSA – לדבר אנגלית בלי להרגיש מעפן

אחד האתגרים הכי קשים שלנו בתור ישראלים הוא שיפור הדיבור באנגלית. זה לא רק שבבית הספר ואפילו באוניברסיטה אנחנו לא ממש לומדים איך לדבר אנגלית בצורה שמדברים אותה בחיי היום יום, אלא גם המבטא שמקשה עלינו להגות עיצורים מסוימים.

כל עוד אתם לא במקרה גל גדות שהמבטא שלה נחשב דווקא ל"סקסי" (מעניין למה?), טוב לדעת שיש גם אפליקציות שמיועדות לעניין הזה כמו ELSA.

ELSA מיועדת באופן ספציפי לשיפור ההגייה באנגלית ויכולה להתאים את עצמה לדוברי עברית ולשמש גם כמילון. כשתפעילו אותה לראשונה תוכלו לבחור את הרמה שלכם, את הקטגוריה בה תרצו להשתפר ואת משך האימון היומי.

בעיקרון תוכלו גם להשתמש באפליקציה בלי לשלם, אבל לרוב תקבלו הצעה למנוי שנתי במחיר די זול (אצלי הופיע 39 ₪). אם תרצו לבטל את המינוי האוטומטי תוכלו תמיד להיכנס לחשבון שלכם בחנות המתאימה ולבטל את המנוי (תוכלו עדיין להשתמש באפליקציה בתקופה ששילמתם עליה).

מהניסיון הקצר שלי עם האפליקציה, לא בטוח שהיא תאפשר לכם להסתיר לגמרי את המבטא הישראלי, אבל היא בהחלט תוכל למנוע מכם לעשות טעויות גסות וצורמות, שזו כבר חצי נחמה.

ELSA לאנדרואיד | לאייפון

מכירים עוד אפליקציות AI מגניבות? שתפו אותי בתגובות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

דילוג לתוכן